Expozitia “George Enescu si Casa Regala a Romaniei” poate fi vazuta la Bucuresti Mall

19 mai 2015

Bucuresti Mall, un centru comercial care sustine activ artele, aduce in atentia clientilor sai expozitia “George Enescu si Casa Regala a Romaniei”, curatoriata de Cristina Andrei (manager al Muzeului Naţional „George Enescu”). Vernisajul a avut loc pe 9 mai si a coincis cu un recital al Grupului Vocal Canticum, dirijat de Razvan Rados. Totodata, pe 1 iunie, tot in incinta mall-ului, doritorii vor putea asculta corul de copii Kanticum.

Vizitatorii expozitiei vor putea vedea facsimile ale unor documente celebre, ce atesta relatia dintre cunoscutul compozitor si Casa Regala a Romaniei: ziarul “Curentul” din 2 noiembrie 1941 (“M.S. Regele decoreaza pe maestrul George Enescu”), fotografii cu muzicianul, Regele Mihai, Regele Ferdinand, Regina Maria si cu Maria Cantacuzino-Enescu, dar si scrisori adresate de Enescu lui Carol al II-lea, precum si pagini din corespondenta dintre Regina Elisabeta si compozitor, plus o telegrama trimisa lui de catre Carmen Sylva.

Pe langa articolele din presa vremii – interviuri cu Enescu aparute in “Rampa”, “Lupta”, “Flacara”, “Steagul”, “Femeia şi caminul” si “Adevarul” –, vizitatorii expozitiei vor putea vedea imagini cu diplomele si decoratiile acordate muzicianului de Casa Regala a Romaniei (Medalia Jubiliara Carol I, Coroana Romaniei in grad de Comandor, Steaua Romaniei in grad de Comandor), cu pagini de manuscris, inclusiv “Aubade – trio de coarde” şi “Aubade – cvartet de coarde” (1902), dedicate aniversarii a 30 de ani de casatorie a cuplului regal.

Toate drepturile rezervate - LA TROMPETTE COMMUNICATION S.R.L.

Web Design by Dow Media | Gazduire Web by SpeedHost.ro

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram