15 ponturi pentru intretinerea unui congelator din oferta eGood

6 mai 2015
Autor:
AUTHORITY

Manevrarea corecta a congelatorului ne ajuta atat la pastrarea mai buna a substantelor nutritive din alimente, dar si la mentinerea instalatiei in cei mai buni parametri ai consumului. In continuare, va vom oferi cateva ponturi care va vor permite sa mentineti aparatul intr-o stare optima.

Atunci cand cumparam un congelator nou, ne intereseaza ca produsul achizitionat sa apartina unei marci cunoscute. Totodata, este foarte important sa avem o garantie pentru el si sa cunoastem toate modalitatile in care poate fi utilizat si intretinut. Adunand mai multe sfaturi oferite de principalii producatori de electrocasnice si analizand oferta de congelatoare e-Good va ofera 15 ponturi de intretinere a acestora. In primul rand, este bine de stiut ca aparatul trebuie sa fie curatat la anumite intervale de timp. Curatarea aparatului se impune macar de doua ori pe an deoarece umiditatea din interiorul sau reprezinta un mediu prilnic pentru dezvoltarea agentilor patogeni.

Pentru a ne bucura in siguranta de aportul nutritiv al alimentelor si astfel, a nu risca alterarea lor, vom introduce pachetele cu alimente la cel putin jumatate de ora dupa finalizarea procesului de curatenie.

Dezghetarea congelatorului este necesara deoarece depunerile de gheata pot afecta fluxul curentilor pe coloanele de aer rece.

Nu vom introduce toate pachetele deodata pentru a proteja mai bine elementele congelatorului.

Cea mai buna protectie a alimentelor congelate o ofera pastrarea lor in folii de aluminiu, hartie laminata sau sticla, aceste materiale impiedicand atat patrunderea microbilor, cat si eventualele scurgeri.

Marcati pachetele cu etichete ce mentioneaza data la care acestea au fost puse in congelator si rulati-le conform principiului „primul venit, primul iesit”.

Desi congelatorul nostru prezinta o capacitate de racire ce atinge chiar valoarea de -40 de grade, acesta prezinta cel mai eficient consum setat la valoarea de -18 grade.

Pentru a proteja atat aparatul, cat si alimentele depozitate in el, nu saturati sertarele sale cu pachete, impiedicand astfel circulatia aerului.

Evitati depozitarea mancarii lasate la temperatura camerei si cu atat mai putin nu introduceti in rafturile sale alimente fierbinti. Cat despre mancarea deja congelata, putem sta fara griji, aceasta nu necesita reglarea termostatului.

Nu uitati ca bauturile acidulate nu trebuie pastrate in congelator, insa cu privire la cele alcoolice putem sta linistiti, deoarece acestea vor fi racite si nu inghetate.

Evitati cat puteti mentinerea usii congelatorului deschisa pentru a limita patrunderea aerului cald.

Sub nicio forma nu folositi congelatorul pentru a incerca sa prelungiti valabilitatea unor alimente expirate, in special in conditiile in care inevitabil, acesta contine la randul sau propria flora bacteriana.

De asemenea, nu reintroduceti mancarea scoasa din congelator, aceste schimburi de mediu grabindu-I alterare.

Daca doriti sa consumati succesiv pe portiuni un pachet de mancare (spre exemplu, o carcasa de carne), il puteti separa in portiuni mai mici pe care apoi le puteti dezgheta dupa bunul plac.

In situatia unei intreruperi de curent, puteti conta pe autonomia de pana la 18 ore a congelatorului atat timp insa cat nu-i veti deschide usile. Daca vreti sa cumparati un aparat de acest gen, cea mai mare oferta o gasiti la e-Good - platforma de aparate electrocasnice si electronice unde puteti comanda produse de la cele mai mari brand-uri internationale! Iata care sunt o parte din numele prezente in selectia site-ului: Beko, Samsung, Bosch, Whirlpool, Gorenje sau LG. In plus, preturile sunt absolut rezonabile si ne ofera ocazia de a achizitiona un aparat eficient pentru casa.

Toate drepturile rezervate - LA TROMPETTE COMMUNICATION S.R.L.

Web Design by Dow Media | Gazduire Web by SpeedHost.ro

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram