Ponturi pentru cresterea eficientei plitei incorporabile oferite de eGood

5 mai 2015
Autor:
AUTHORITY

Indiferent de tehnologia ce sta la baza unei plite incorporabile, fie ca aceasta functioneaza pe gaz sau curent electric, consumul acesteia trebuie sa prezinte cea mai inalta eficienta cand ne bucuram de functiile si performantele acesteia. Iata cateva ponturi pentru a reduce consumul plitei pe care am ales-o:

Pentru inceput, sa vorbim despre setarile plitelor pe care le vei cumpara prin intermediul acestui site complex de electrocasnice (preturile nu sunt o problema, pentru ca expertii platformei au ales cele mai convenabile variante din ofertele site-urilor de profil). Plitele incorporabile de la e-Good sunt disponibile in peste 100 de variante, apartinand unor companii precum LDK, Beko sau Gorenje. Primul sfat ar fi utilizarea setarilor plitei pentru o fierbere cu o intensitate mai scazuta, insa chiar si vasele ne pot ajuta la economisirea energiei.

Pentru plitele de acest tip nu neglijati grosimea vaselor, dincolo de materialele din care acestea sunt utilizate si chiar design-ul acestora.

Stim ca putem verifica daca un vas este potrivit pentru plitele cu inductie daca acesta va atrage sau nu un magnet, materialele indicate prezentand aceasta proprietate.

Pentru a creste eficienta plitelor, indreptati-va spre vase cu o grosime de 3-5mm, astfel incat acestea sa nu faca eforturi suplimentare pentru incalzire.

Orientati-va catre arsenalul de vase potrivite pentru plita dumneavoastra: modele cu baza groasa si suprafete plate, orice denivelari de tipul zimtilor implicand un consum sporit.
Mai ales pentru siguranta plitelor de acest gen, nu lasati pe suprafata aprinsa vase goale sau cu o baza prea subtire, acestea incalzindu-se in exces inainte ca functiile de dezactivare sa intervina sa astfel sa opreasca producerea unui accident.

De asemenea, orice vas deschis va obliga un consum de patru ori mai mare din partea plitei, asadar alegeti intotdeauna sa acoperiti retele in preparare cu un capac, acesta de altfel ajutand inclusiv la pastrarea substantelor nutritive din alimente, evitand la evaporarea lor prin fierbere.

Plitele irosesc chiar si cu 50% mai multa energie si cand trebuie sa incalzeasca vase ce prezinta un diametru inferior suprafetei de gatit. Este de preferabil sa algeti vase cu un diametru superior suprafetei de gatit a plitei incorporabile.

Bineinteles, adaptati cantitatea ingredientelor la dimensiunea oalei inainte de a o plasa pe plita, deoarece vasele mai mari vor necesita mai multa energie pentru a fi incalzite.

Nu in ultimul rand, atat pentru pastrarea substantelor nutritive, cat si pentru economisirea consumului de energie, limitati gatirea cu adaos de apa. Daca va doriti o plita incorporabila de ultima generatie, pe site-ul  e-Good gasiti cele mai multe oferte de plite din Romania cu livrare rapida si posibilitate de retur! Pentru putin peste 600 lei, puteti comanda o plita LDK cu 4 arzatoare, iar un model incorporabil de la Hansa costa aproape 350 lei.

Toate drepturile rezervate - LA TROMPETTE COMMUNICATION S.R.L.

Web Design by Dow Media | Gazduire Web by SpeedHost.ro

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram