Cum curatam cele mai pretentioase vase in masina de spalat vase?

22 aprilie 2015
Autor:
AUTHORITY

Din ce in ce mai multe persoane opteaza pentru articolele electrocasnice destinate spalarii vaselor de bucatarie - iata o modalitate interesanta de a economisi timp, pe baza unor aparate moderne produse de branduri renumite.

Programul incarcat nu ne mai permite sa acordam prea mult timp activitatilor casnice de rutina. Dupa o masa in familie, de exemplu, va trebui sa ne ocupam de vasele care s-au "adunat" pe bufetul din bucatarie.  Multi privesc cu scepticism masinile de spalat vase de la diverse brand-uri, cu toate ca produsele de acest tip reprezinta o solutie extrem de practica. Unii se gandesc, poate, ca aparatul respectiv ar putea dauna unor compozitii percepute drept vulnerabile. Iata cum ne putem ingriji mai bine vasele, respectand o serie de reguli simple:

Ce putem introduce in masinile de spalat vase?

Dupa cum putem citi pe specificatiile modelelor de pe e-Ggood, in aceste masini putem introduce recipiente din otel inoxidabil, pyrex, plastic, ceramica, metal sau silicon.
Chiar si buretii si periile de vase pot fi igienizate in acest fel.
Dintre ustensilele de care ne ajutam in bucatatie, putem curata foarfece de bucatarie, cupe de masurare sau lemnul de tocat. In privinta vaselor de ceramica, riscul nu apare in legatura cu compozitia lor, ci cu luciul.

Putem folosi aparatul pentru a curata vasele pentru bebelusi?

Inclusiv vasele pentru bebelusi pot fi curatate cu ajutorul masinilor de acest gen, cat timp aceasta compatibilitate este mentionata pe eticheta. Pentru a curata un biberon, plasati-l in intotdeauna cu gura in jos pe raftul superior, in timp ce suzetele vor fi puse intr-un lacas special detasabil. Daca in timpul ciclului de curatare, vasul cade de pe acest raft si se amesteca restului incarcaturii, trebuie sa-l sterilizati, masina de spalat vase nefiind atat de sigura in aceasta situatie. Evitati totusi plasarea biberoanelor si a castroanelor in aceeasi incarcatura cu farfurii ce prezinta resturi de mancare care pateaza, cum ar fi sosurile. Mare atentie la suzete, acestea prezentand un risc crescut de uzura daca le veti curata in mod constant in acest mod.

Ce ar trebui sa evitam a pune in masinile destinate curatarii veselei?

Lemnul din bambus este foarte sensibil, acesta riscand a se crapa foarte repede daca il veti curata cu ajutorul masinii pentru vesela.
De asemenea, cutitele din otel carbon curatate astfel se vor degrada mai rapid.
Nici oalele din teflon, inclusiv cele emailate nu ar trebui sa fie curatate in masinile dedicate vaselor, actiunea acestora putand influenta ciorbirea smaltului, dincolo de efectul sapunului.

Masina poate indoi vasele de cupru, inlaturand straturile sale protectoare. Nu riscati sa introduceti cristale,  recipiente izolatoare sau portelan delicat.

Incepand din acest moment, spalatul vaselor si gatitul nu vor mai fi o problema. Acum, ca ati "descoperit" platforma virtuala, puteti achizitiona roboti de bucatarie, aragazuri, masini de paine sau cuptoare de o calitate speciala. e-Good, site-ul dumneavoastra de de electrocasnice este locul unde gasiti sute de masini de spalat vase de la cele mai importante marci, la cel mai bun pret! Alaturi de aceasta platforma bogata, veti avea un ajutor de incredere in bucataria dumneavoastra.

Toate drepturile rezervate - LA TROMPETTE COMMUNICATION S.R.L.

Web Design by Dow Media | Gazduire Web by SpeedHost.ro

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram