Inchiriere apartamente: Specialistii Regatta va spun ce clauze se pot negocia

22 aprilie 2015
Autor:
AUTHORITY

Putem considera ca inchirierea unui apartament ar putea reprezenta o decizie mai putin avantajoasa daca nu exista interes in clarificarea unor chestiuni ce va pot afecta experienta locativa.

In capitala, piata inchirierilor de locuinte ne pune la dispozitie o multitudine de solutii deosebit de atractive. Am discutat cu echipa companiei imobiliare Regatta cu privire la clauzele si aspectele pot fi supuse negocierii pentru inchirierea unui apartament intr-o zona buna a capitalei. In continuare, veti gasi zece criterii deosebit de importante pentru situatia in care doriti sa inchiriati o locuinta prin intermediul agentiei. Aceste aspecte se refera la pret, starea curenta a apartamentelor si a imobilelor, dar si la alte detalii de interes pentru tranzactia respectiva.

1. Deosebit de important, potrivit specialistilor companiei este ca la momentul semnarii contractului, acesta sa fie insotit de un inventar detaliat, sustinut de poze si mentiuni asupra deteriorarilor existente la predarea apartamentului.

2. Cuantumul pretului de inchiriere, data scadenta si modalitatile de plata trebuie de asemenea stabilite cu claritate.

3. Nu neglijati conditiile de indexare a pretului, mai ales in situatia in care inchirierea locuintei reprezinta o decizie de termen mediu sau lung.

4. Specialistii Regatta va recomanda de asemenea sa stabiliti clar conditiile si ponderea returnarii garantiei oferita la incheierea contractului.
5. Precizati cu exactitate, la momentul inchirierii, ce reparatii va incumba dvs in baza contractului.

6. Cuantumul total al cheltuielilor de mentenanta si utilitati se impune de asemenea a fi stabilit in momentul inchirierii casei.

7. Nu uitati ca prin clauzele standard ale contractelor de acest tip sunteti protejat printr-un termen gratie de 15 zile de predare a apartamentului.

8. Daca doriti impartirea spatiului alaturi de un coleg de apartament, recomandarea specialistilor Regatta este cea de obtinere a acordului proprietarului in momentul inchirierii.

9. De asemenea, formalitatile legale pentru stabilirea unui sediul social sau punct de lucru implica obtinerea acceptului asociatiei de locatari, asadar o astfel de intentie de exploatare a apartamentului se impune a fi clarificata in momentul semnarii contractului de inchiriere.

10. Nu in ultimul rand, daca va surade prietenia unui animal de companie, nu uitati sa obtineti acordul proprietarului locuintei la momentul incheierii contractului.

Peste 180 de proprietati au fost inregistrate in cadrul sectorului ce are in vedere inchirierea unor locuinte elegante din capitala - in general, vorbim de cartiere de top precum Primaverii, Dorobanti sau Aviatorilor, care va ofera o multitudine de avantaje. In oferta companiei imobiliare Regatta puteti gasi propuneri deosebit de interesante la categoria inchirierilor de apartamente in cele mai bune zone din Bucuresti. Doar pentru Baneasa, putem vorbi spre exemplu de aproape 20 de locuinte cu amenajari moderne.
Toate drepturile rezervate - LA TROMPETTE COMMUNICATION S.R.L.

Web Design by Dow Media | Gazduire Web by SpeedHost.ro

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram