Cum curatam un aragaz?

16 aprilie 2015
Autor:
AUTHORITY

Impreuna cu cei de la e-Good va vom arata in acest articol cateva detalii despre cum trebuie sa curatam un aragaz.

In special daca ne numaram printre pasionatii artei culinare, inevitabil aragazul nostru ajunge sa se murdareasca. Dincolo de influenta acestor depuneri asupra aromei specialitatilor pe care le pregatim, ele ne pot afecta in timp sanatatea prin aparitia mucegaiului. Curatarea unui aragaz nu este deloc dificila, acestia fiind pasii de urmat:

Desi intr-o privire aruncata pe oferta e-Good vedem ca dincolo de functii si tehnologii pentru eficienta, producatorii de aragaz au luat in considerare si introducerea materialelor usor de curatat, varianta traditionala nu strica a fi stapanita, mai ales ca nu necesita timp si efort.

Inainte de a ne apuca de curatirea unui aragaz, inlaturam gratarul pe care il punem la inmuiat intr-un lighean cu apa calduta si detergent de vase cu multa spuma. Nu uitati sa verificati ca niciun ochi al aragazului sa nu fie in functiune.

Nu putine sunt cazurile in care firmituri solidificate s-au lipit de ochiurile aragazului, asadar pentru a va usura munca, stergeti cu un propos de hartie sau cu o maturica de masa si incercati sa dezlipiti aceste resturi.

Vechea reteta de otet alb diluat intr-o cantitate egala de apa isi reconfirma eficienta si in curatarea aragazului, odata pulverizata in jurul ochiurilor si lasata sa actioneze.

Daca din pacate petele s-au sedimentat si otetul nu a reusit sa le inlature chiar pe toate, apelati la sapun pentru un aragaz impecabil. Desigur ca o perie de vase ramane eficienta, insa pentru spatiile din jurul ochiurilor aragazului ne putem folosi de o periuta de dinti veche.

Am ajuns la capacele ochiurilor aragazului iar daca la atingere simtiti grasime, frecati cu o perie de sarma si detergent de vase iar apoi detasati-le si lasati-le la inmuiat la fel cum ati procedat cu gratarul.

Apa calduta cu sapun poate inlatura depuneri de pe gratarul si capacele ochiurilor aragazului si in acest sens va puteti ajuta de o periuta de dinti.

Depunerile solidificate intre zimtii capacelor ochiurilor aragazului pot fi inlaturate cu un bold.

Si fiindca sa prevenim intotdeauna este mai usor decat sa reparam, am putea sa protejam aragazul de petele rezultate din prepararea mancarii sau manevrarea vaselor acoperindu-l fie cu staniol, fie cu hartie de copt.

Toate drepturile rezervate - LA TROMPETTE COMMUNICATION S.R.L.

Web Design by Dow Media | Gazduire Web by SpeedHost.ro

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram