Sfatul Phyt s: mituri demascate din lumea cosmeticelor organice

14 aprilie 2015
Autor:
PETZ WEB CONSULTING SRL

Multe dintre ele sunt insa nefondate si le vom dezbate in randurile ce urmeaza!

Produsele organice provoaca mai multe reactii cutanate decat cele traditionale

Fals! Conform raportului de cosmetovigilenta publicat in anul 2008 de catre AFSSAPS, nu a fost semnalata nicio alerta specifica in legatura cu cosmeticele organice. In plus, in cazul unor produse precum Phyt’s, testele de toleranta demonstreaza caracterul non-iritant al cosmeticelor.

Uleiurile esentiale sunt iritante

Existe anumite uleiuri esentiale care, aplicate direct pe piele, ar putea duce la aparitia iritatiilor. Totusi, utilizarea corecta si dozajul corespunzator exclud orice neplacere de acest fel. Un exemplu relevant in acest sens este laptele de curatare Phyt’s pentru copii, care a fost supus unor teste de toleranta oculara. Rezultatele arata ca produsul nu contine factori iritanti.

Cosmeticele organice nu au o conservare buna

Fals! Conservarea eficienta este corelata adesea cu utilizarea unor compusi chimici (benzoat de sodiu, etanol, sorbat de potasiu etc.). Iar faptul ca lista de ingrediente a produselor cosmetice organice exclude asemenea componente ridica semne de intrebare cu privire la eficienta conservarii. Indoielile nu ar trebui insa sa existe. Brandurile precum Phyt’s inlocuiesc conservantii cu materii prime care au parte de o prelucrare speciala si cu uleiuri esentiale care asigura o viata lunga a produselor. In plus, ambalajul actioneaza ca o bariera si protejeaza cosmeticele in timp.

Cosmeticele organice sunt mai putin eficiente

La fel ca in cazul companiilor producatoare de cosmetice traditionale, si brandurile organice utilizeaza teste de eficienta. Acestea din urma indica faptul ca, desi nu actioneaza agresiv, produsele organice duc la obtinerea unor rezultate spectaculoase. Stau marturie serul anti-rid sau produsele hidratante de la Phyt’s.

Toate drepturile rezervate - LA TROMPETTE COMMUNICATION S.R.L.

Web Design by Dow Media | Gazduire Web by SpeedHost.ro

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram