Componentele unui sistem de supraveghere video

13 aprilie 2015
Autor:
Content SEO

Daca vrei sa locuiesti intr-o casa in care siguranta sa fie garantata, atunci trebuie sa o dotezi cu cat mai multe elemente de siguranta, cum ar fi un sistem de alarma, usi cat mai rezistente sau sisteme de supraveghere cctv  .

Alegerea unui sistem de supraveghere video poate fi extrem de dificila, mai ales daca nu stii foarte bine domeniul supravegherii. Din acest motiv, este bine sa fii cat mai imformat.

Care sunt componentele unui sistem de supraveghere video CCTV?

  • Dvr-ul. Acesta este cel mai important element al unui sistem de supraveghere video, deoarece are rolul de a procesa si de a stoca imaginile pe care le filmeaza camerele de supraveghere. DVR-ul poate sa fie standalone sau poate sa fie de tip PC si trebuie sa fie ales in functie de numarul de intrari, de modul in care face compresia video sau de rezolutia pe care o ofera.
  • Monitorul. Rolul sau este cat se poate de simplu. Acesta afiseaza imaginile pe care dvr-ul le prelucreaza de la camerele de supraveghere video. Pot fi folosite mai multe tipuri de monitoare, inclusiv cele pe care le folosesti la PC.
  • Camerele video. Sunt punctele cheie ale unui sistem de supraveghere video, deoarece sunt cele care preiau imaginile din zona supravegheata. Alaturi de DVR, acestea trebuie sa prezinte o calitate foarte buna, pentru a-si putea face treaba extrem de eficient. Exista o varietate foarte mare de camere de supraveghere video, cele mai populare fiind cele analogice. In ultima vreme insa, au inceput sa castige foarte mare teren camerele de supraveghere IP. Atunci cand achizitionezi camere de supraveghere, trebuie sa tii cont de calitatea pe care o au imaginile filmate, dar si de destinatia camerei, in conditiile in care exista camere de supraveghere video de exterior si camere de supraveghere de interior, cu proprietati diferite.
  • Sursa de tensiune. Este un element esential la un sistem de supraveghere video, deoarece asigura functionarea sistemului in momentul in care exista o cadere de tensiune de la reteaua publica. Este important sa se dimensioneze sursele de tensiune in asa fel incat intensitatea curentului generat sa depaseasca 30% din necesarul total pe care il are echipamentul.

 

 

Toate drepturile rezervate - LA TROMPETTE COMMUNICATION S.R.L.

Web Design by Dow Media | Gazduire Web by SpeedHost.ro

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram