Primul episod al seriei online ce anunța parteneriatul creativ dintre Cointreau și Laetitia Casta

8 aprilie 2015

Parteneriatul creativ anunțat la 27 ianuarie în timpul Săptămânii Modei de la Paris, în cadrul unui eveniment ce a avut loc la Muzeul Orangerie - a fost lansat pe scena digitală. Acest prim episod al seriei online aduce un omagiu atât bogatei moșteniri transmise de Louisa Cointreau, cât și sosirii Laetitiei Casta, în calitate de nou Director de Creație al Cointreau.
În interviurile inițiale pe tema noului parteneriat, Laetitia Casta a afirmat că primul episod va reprezenta un omagiu adus Casei Cointreau și primei sale doamne. Și-a dorit să aducă în fața publicului momente importante din istoria Cointreau. De la crearea prețiosului elixir în sine, până la relația avangardistă a mărcii cu artiști celebri, precum frații Lumière, Tamagno, Jean Adrien Mercier, Loupot și alții. Și-a îndreptat atenția către Louisa Cointreau, punând în lumina reflectoarelor acțiunile, angajamentele și viziunea acesteia, pentru a inspira femeile să își urmărească visele, să îndrăznească să fie ele însele și să își exprime creativitatea. Și asemenea unui cocktail, să dea o notă personală în tot ceea ce fac.
”Pentru mine a fost important să prezint arhivele Cointreau, care constituie un tezaur de excepție. Acestea abundă în comori nebănuite, cum ar fi prima reclamă filmată din lume, concepută de frații Lumière. De asemenea, am descoperit mai multe imagini vechi cu Cointreau Parisienne –celebra muză. Mai presus de toate însa arhivele aduc în prim plan o Femeie: Louisa Cointreau, prima doamnă a Casei. Cointreau nu ar fi ceea ce este astăzi fără influența ei. A lucrat mereu în spatele scenei, iar povestea vieții ei este cu atât mai impresionantă dacă ne gândim că și-a făurit drumul prin forțe proprii. A deschis un spital pentru soldații răniți în timpul Primului Război Mondial, s-a îngrijit permanent de angajatele sale, a inițiat acordarea de bonusuri anuale. A fost Președinte al Union des Femmes de France (Asociația Femeilor din Franța) și a organizat Societatea Creativă Cointreau, acordând susținere artiștilor și altor personalități de marcă. Louisa a fost atât de admirată, încât în 1929 a câștigat una dintre cele mai înalte distincții ale Franței, Légion d’Honneur. Am simțit că este de datoria mea să spun povestea ei odată cu remarcabila poveste Cointreau. Misiunea ei este acum misiunea mea. Mi-a fost transmisă mie. Fără niciun echivoc. În parteneriat cu Cointreau, îmi propun să încurajez femeile să își exploreze propria creativitate și să îndrăznească să-și urmeze visele. Aspirația, îndrăzneala și creativitatea - acestea sunt elementele aventurii pe care o propunem.” - Comentarii ale Laetitiei Casta.
Laetitia Casta a ales personal femei care ii impartasesc valorile: Laure Flammarion, Marine Dorfmann, Eugenie Poumaillou. Fiecare dintre ele s-au implicat în această aventură cu talent, pasiune şi entuziasm.
În lunile ce urmează vom fi martorii unor colaborări creative cu personalități feminine din diferite medii și domenii. Fiecare va aduce în prim-plan lucruri interesante descoperite în arhivele Cointreau și va scrie noi pagini în arhivele zilei de mâine. Această odisee e deschisă tuturor.

Toate drepturile rezervate - LA TROMPETTE COMMUNICATION S.R.L.

Web Design by Dow Media | Gazduire Web by SpeedHost.ro

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram