O noua serie de studenti consiliati in cadrul proiectului „Unitate in diversitate Tranzitie de la scoala la viata activa inclusiv pentru

1 aprilie 2015

Federatia Asociatiilor de Basarabeni din Romania (FAB Romania) impreuna cu partenerii proiectului „Unitate in diversitate! Tranzitie de la scoala la viata activa inclusiv pentru studenti apartinand altor culturi!” - Uniunea Generala a Industriasilor din Romania, firma de consultanta Loop Operations si Centrul de Resurse pentru Cetatenie Activa, au organizat o noua sesiune de consiliere profesionala si orientare in cariera, pe 02.03.2015, la sediul Universitatii Tehnice de Constructii din Bucuresti.
O data cu participarea la sesiunile de consiliere cei 10 studenti participanti au invatat de la consilierii Loop Operations despre aspecte esentiale de care trebuie sa tine cont in procesul de cautare al unui loc de munca, din care amintim:
• Analizarea, imbunatatirea si adaptarea CV-ului si a scrisorii de intentie la cerintele locului de munca vizat;
• Importanta prezentei in mediul online;
• Construirea si utilitatea „brandului personal” in procesul de cautare al unui loc de munca;
• Prezentarea metodelor de planificare a carierei.
In cadrul unei parti interactive, studentii au fost implicati in jocuri de rol, simuland situatia de prezentare la interviu. In acest fel consilierii le-au prezentat mai eficient studentilor comportamentul, dress-code-ul, intrebarile cheie si atitudinea pe care sa le abordeze atunci cand se afla in fata unui potential angajator.

Sesiunile de consiliere profesionala si orientare in cariera fac parte dintr-o strategie mai ampla, prin care partenerii proiectului isi propun sa contribuie la dezvoltarea capacitatilor profesionale pentru 500 de studenti proveniti din grupuri minoritare, facilitand accesul acestora pe piata muncii si contribuind astfel la dezvoltarea unei societati incluzive.

*Proiectul „Unitate in diversitate! Tranzitie de la scoala la viata activa inclusiv pentru studenti apartinand altor culturi!” este proiect cofinantat din Fondul Social European prin Programul Operational Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007 – 2013.

Toate drepturile rezervate - LA TROMPETTE COMMUNICATION S.R.L.

Web Design by Dow Media | Gazduire Web by SpeedHost.ro

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram