Va aşteptam la o noua sesiune de consiliere profesionala organizata în cadrul proiectului „Unitate in diversitate Tranzitie de la scoala la

1 aprilie 2015

Federația Asociațiilor de Basarabeni din România (FAB România) împreună cu partenerii proiectului „Unitate în diversitate! Tranziție de la școală la viața activă inclusiv pentru studenți aparținând altor culturi!” - Uniunea Generală a Industriașilor din România, firma de consultanţă Loop Operations și Centrul de Resurse pentru Cetățenie Activă, anunţă derularea unei noi sesiuni de consiliere profesională şi orientare în carieră, pe 02.03.2015, la sediul Universităţii Tehnice de Construcţii din Bucureşti. Programul de consiliere profesională şi orientare în carieră este dedicat studenţilor şi masteranzilor proveniţi din medii multiculturale, ce studiază în domeniile IT şi Transporturi, în Bucureşti.
O dată cu participarea la sesiunile de consiliere studenţii vor avea ocazia să îşi analizeze şi să îşi îmbunătăţească CV-ul şi scrisoarea de intenţie, vor afla cât de importantă este prezenţa lor în mediul online, ce este acela un brand personal şi cum îi poate ajuta acesta în procesul de căutare al unui loc de muncă. Pe lângă partea teoretică, consilierii Loop Operations au introdus şi o parte interactivă, prin intermediul căreia studenţii vor simula prezenţa la un interviu de angajare. Astfel, vor înţelege care sunt comportamentul, dress-code-ul, întrebările cheie şi atitudinea pe care un tânăr trebuie să le abordeze atunci când se află în faţa unui potenţial angajator.
Sesiunile de consiliere profesională şi orientare în carieră fac parte dintr-o strategie mai amplă, prin care partenerii proiectului îşi propun să contribuie la dezvoltarea capacităţilor profesionale pentru 500 de studenţi proveniţi din grupuri minoritare, facilitând accesul acestora pe piaţa muncii şi contribuind astfel la dezvoltarea unei societăţi incluzive.
Înscrierea în cadrul sesiunilor de consiliere se poate face accesând www.studentinromania. ro/inscriere/.

*Proiectul „Unitate în diversitate! Tranziție de la școală la viața activă inclusiv pentru studenți aparținând altor culturi!”este cofinanţat din Fondul Social European prin Programul Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007 – 2013.

Toate drepturile rezervate - LA TROMPETTE COMMUNICATION S.R.L.

Web Design by Dow Media | Gazduire Web by SpeedHost.ro

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram