129 de persoane au absolvit cursuri de formare profesionala prin proiectul ”COMBATE ŞOMAJUL”

27 martie 2015

Cursurile de formare profesională au fost organizate gratuit prin proiectul ”COMBATE ŞOMAJUL”, derulat de COLEGIUL TEHNIC I. D. LĂZĂRESCU CUGIR, în parteneriat cu Consulting Center SRL, Deva, și Asociația Pro Factum Alba Iulia.

Certificate recunoscute în România și în statele UE

Absolvenții programelor de formare profesională vor primi certificate recunoscute pe piața internă a muncii și în statele din Uniunea Europeană. Aceștia sunt domiciliați în județele Alba (regiunea Centru) și Hunedoara (regiunea Vest). Cele 129 de persoane din cele două regiuni au urmat și finalizat cursuri de specializare în competențe antreprenoriale (o serie) și cursuri de inițiere comunicare în limba engleză (patru serii de curs). În perioada imediat următoare urmează să se finalizeze și să susțină examen de absolvire: o serie de lucrători în pensiune turistică și câte două serii de strungari și operatori comandă numerică. Participanții, persoane în căutarea unui loc de muncă, șomeri și persoane inactive, au fost selectați de specialiștii proiectului, în urma unor sesiuni de informare, consiliere și orientare privind cariera, individuale și de grup.

Experții proiectului furnizează și servicii de mediere în vederea creșterii ratei de ocupare, dar și de asistență și consiliere pentru inițierea unei afaceri.

Proiectul ”COMBATE ŞOMAJUL” are drept scop combaterea șomajului și creșterea ratei de ocupare pe piața muncii. Are o perioadă de implementare de 18 luni și este co-finanțat din Fondul Social European, prin Programul Operațional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007 – 2013 „Investește în oameni!”, Axa prioritară: 5 „Promovarea măsurilor active de ocupare”, „Domeniul major de intervenție: 5.1. Dezvoltarea și implementarea măsurilor active de ocupare“.

Toate drepturile rezervate - LA TROMPETTE COMMUNICATION S.R.L.

Web Design by Dow Media | Gazduire Web by SpeedHost.ro

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram