APDDESC a lansat un proiect pentru sprijinirea persoanelor vulnerabile

16 martie 2015

O agentie de turism care va oferi pachete de servicii preferentiale persoanelor cu dizabilitati, o structura de ocupare si consiliere in afaceri care va implementa proiecte sociale, si nu in ultimul rand o tipografie care va fi printre putinele din tara care va putea printa în limbaj Braille. Astfel, ideile clientilor se vor putea pune în “practica” prin intermediul serviciului de scanare și printare 3D de care va dispune. Este pe scurt proiectul lansat de catre Asociatia pentru Dezvoltare Durabila, Educatie si Sprijin Comunitar.
Intitulat: “O noua sansa pentru oameni, o noua sansa pentru Romania” proiectul demarat de ONG are ca obiectiv principal sprijinirea grupurilor vulnerabile pentru reintegrarea pe piata muncii, pe o perioadă de 12 luni . Vizate sunt Regiunile Centru si Bucuresti-Ilfov.
Initiativa este realizata in parteneriat cu: Asociatia Centrul Zonal de Competitivitate si Training Suerd- Casa Verde a Dunarii, Asociatia SAVE PEOPLE, Asociatia Provilegio si Asociația Jus ro Mures. Aceasta prevede constituirea a trei structuri de economie sociala si angajarea a 23 de persoane. Dintre acestea, 16 provin din grupuri vulnerabile. Angajatii vor fi mentinuti pe piata muncii minimum 7 luni de la incheierea proiectului. Iar sprijinul acordat persoanelor vulnerabile nu se opreste aici. 177 de persoane (din care 144 apartinand grupurilor vulnerabile) vor beneficia de formare profesionala continua.
Proiectul este cofinatat din Fondul Social European, prin Programul Operațional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007–2013, „Investește în oameni”!. Acesta are o valoare totală de 3.301.270.00 lei, din care 3.233.270.00 lei reprezintă asistență financiară nerambursabilă solicitată. Acesta se va incheia in luna decembrie 2015.

Toate drepturile rezervate - LA TROMPETTE COMMUNICATION S.R.L.

Web Design by Dow Media | Gazduire Web by SpeedHost.ro

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram