Corsetul Cheneau tratamentul ideal al scoliozei

4 martie 2015

Pentru a corecta curbura scoliotică, medicii le recomandă pacienților purtarea unui corset special, numit corsetul Cheneau, după numele medicului francez care l-a inventat. Acest corset este confecționat din material plastic termoformabil și are forma toracelui pacientului.

Corsetul Cheneau se fixează cu mai multe curele și trebuie purtat de către pacient zilnic, conform indicației medicului. Avantajele purtării acestui corset sunt în primul rând oprirea evoluției curburii coloanei vertebrale, dar și scăderea asimetriei toracice și ameliorarea staticii vertebrale.

Eficacitatea corsetului Cheneau depinde de modul în care acesta este purtat de către pacient. La începutul tratamentului, corsetul trebuie purtat doar câteva ore, astfel încât pacientul să se poată obișnui cu acesta. Cu timpul însă, pacientul va ajunge să poarte corsetul Cheneau chiar și pe durata întregii zile. Evoluția bolii va fi urmărită de medic, fiind indicate radiografiile de control, care arată scăderea gradului de scolioză.

Pentru un tratament eficient al scoliozei se recomandă combinarea purtării corsetului Cheneau cu exercițiile din cadrul terapiei Schroth.

Corsetul Cheneau este confecționat în atelierele companiei OrtoProfil. Tot la OrtoProfil, pacienții beneficiază de consultații medicale de specialitate, pentru confirmarea diagnosticului și urmărirrea evoluției scoliozei. Terapia Schroth este disponibilă în cadrul Centrului Național de Reabilitare OrtoProfil, de la Târgu-Mureș.

Toate drepturile rezervate - LA TROMPETTE COMMUNICATION S.R.L.

Web Design by Dow Media | Gazduire Web by SpeedHost.ro

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram