Peste 500 de participanti la Conferinta Nationala Alzheimer

4 martie 2015

Pe durata celor 4 zile de desfasurare a evenimentului, cele peste 500 de persoane au avut ocazia sa participe la conferinte, mese rotunde si workshop-uri care au acoperit toata problematica complexa a dementei din boala Alzheimer: politici europene in domeniul dementei, criterii actuale de diagnostic, nevoile pacientilor cu dementa din perspectiva persoanelor afectate de boala, factori de risc si strategii de preventie pentru dementa etc.

Conferinta Nationala Alzheimer a fost prezidata de Prof. Dr. Catalina Tudose - Presedinte Societatea Romana Alzheimer si a reunit atat medici specialisti (psihiatri, neurologi, geriatri, psihologi si asistenti sociali), cat si pacienti si familiile acestora, ingrijitori calificati si familali, prelegerile fiind sustinute de 30 de lectori de prestigiu, atat din Romania, cat si din strainatate.

In Romania, dementa nu este considerata o problema majora de sanatate publica, desi numarul persoanelor suferinde va atinge pragul de 300.000, perspectiva evolutiei demografice a populatiei conturand o situatie alarmanta in viitoarele decenii. In acest sens, in premiera la Conferinta Nationala Alzheimer, au fost organizate sesiuni dedicate publicului larg si o masa rotunda adresata autoritatilor, reprezentantilor Ministerului Muncii, Familiei si Protectiei Sociale, Ministerului Sanatatii si Directiilor Generale de Asistenta Sociala si Protectia Copilului.

Societatea Romana Alzheimer continua sa fie preocupata de stabilirea unui dialog cu factorii de decizie pentru gasirea celor mai bune modalitati de abordare a problematicii dementelor si bolii Alzheimer.

Toate drepturile rezervate - LA TROMPETTE COMMUNICATION S.R.L.

Web Design by Dow Media | Gazduire Web by SpeedHost.ro

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram