Fundatia JOYO „Scoala e de partea ta ”

2 martie 2015

“ŞCOALA E DE PARTEA TA!”
-PROIECT DE PREVENIRE A ABANDONULUI ŞCOLAR –

Fundaţia JOYO – Sprijin Socio-Educativ pentru Copii, Tineri şi Familii în Dificultate a derulat în perioada septembrie 2013 - februarie 2015 proiectul “Şcoala e de partea ta!”, finanţat de Consiliului General al Municipiului Bucureşti prin Direcţia Generală de Asistenţă Socială a Municipiului Bucureşti, în baza Hotărârii nr. 216/2013, şi în parteneriat cu Inspectoratul Şcolar al Municipiului Bucureşti.

Proiectul “Şcoala e de partea ta!” a contribuit la prevenirea abandonului şcolar în rândul elevilor din şcoli gimnaziale ale municipiului Bucureşti, prin implicarea societaţii civile şi autoritaţilor locale în abordarea problemelor socio-educative legate de abandonul şcolar. Activităţile proiectului au constituit o campanie directă de prevenire a abandonului şcolar, în cadrul căreia peste 1500 de elevi au luat parte la workshop-uri pe această temă, crescându-şi astfel gradul de conştientizare a normalităţii şi necesităţii statutului de elev la vârste şcolare. Totodată, elevii au fost informaţi asupra cauzelor, consecinţelor şi modalităţilor de prevenire a eşecului şi abandonului şcolar.

Proiectul “Şcoala e de partea ta!” a adus în parteneriat public-privat trei actori sociali importanţi în domeniul intervenţiei socio-educaţionale, o organizaţie non-guvernamentală (Fundaţia JOYO) şi două instituţii publice (Direcţia Generală de Asistenţă Socială a Municipiului Bucureşti şi Inspectoratul Şcolar al Municipiului Bucureşti ). Colaborarea dintre cei trei parteneri constituie un exemplu de bună practică în domeniul socio-educativ, ce ar trebui dezvoltat şi valorificat în beneficiul copiilor în dificultate şi a societăţii în general.

Rezultatele Proiectului “ŞCOALA E DE PARTEA TA!” în perioada septembrie 2013 – februarie 2015:

- 1506 de elevi din şcoli gimnaziale în care se înregistrează risc de abandon, au participat la workshop-uri pe tema abandonului şcolar şi au fost informaţi cu privire la consecinţele eşecului şi abandonului şcolar;
- 25 de copii şi tineri reintegraţi şcolar de Fundaţia JOYO au participat la derularea activităţilor proiectului;
- 200 de elevi cu probleme sociale au beneficiat de o tabară socio-educativă la munte;
- 585 de copii aflaţi în risc de eşec şi abandon şcolar au beneficiat de 14 activităţi extra-şcolare;
- 181 de specialişti (profesori, asistenţi sociali şi consilieri şcolari) au fost implicaţi în proiect;
- 14 unităţi de învăţământ au fost implicate în proiect;
- 1923 de instrumente şi tehnici utilizate în vederea prevenirii eşecului şi abandonului şcolar (70 de workshop-uri, 101 de dezbateri, 101 de prezentări, 1506 chestionare elevi aplicate elevilor, 145 de chestionare aplicate specialiştilor);
- 31 de întâlniri cu reţeaua de profesionişti;
- 4402 de materiale informative distribuite (2400 de pliante, 1300 de ghiduri de prevenire a abandonului şcolar pentru elevi, 300 de ghiduri de prevenire a abandonului şcolar pentru cadre didactice, 300 de mape, 100 de afişe, 1 banner, 1 roll-up);
- 48 de apariţii în media (26 apariţii pe site-uri de specialitate, 11 apariţii pe website-ul fundaţiei, 11 apariţii pe pagina de Facebook ).

DIRECŢIA GENERALĂ DE ASISTENŢĂ SOCIALĂ A MUNICIPIULUI BUCUREŞTI s-a înfiinţat şi organizat ca serviciu public de asistenţă socială, cu personalitate juridică, în subordinea Consiliului General al Municipiului Bucureşti din anul 2003. DGASMB asigură aplicarea politicilor de asistenţă socială şi a măsurilor de protecţie şi asistenţă socială pentru persoane cu dizabilităţi, persoane vârstnice, persoane singure, familie, copil, precum şi pentru oricare persoană aflată în nevoie, prin servicii specializate pentru categorii de persoane defavorizate.

INSPECTORATUL ŞCOLAR AL MUNICIPIULUI BUCUREŞTI este un serviciu public deconcentrat al Ministerului Educaţiei, Cercetării, Tineretului şi Sportului, care se organizează la nivelul judeţului/municipiului Bucureşti, şi care acţionează pentru realizarea obiectivelor sistemului de învăţământ, prevăzute de Legea Educaţiei Naţionale nr.1/2011, în domeniul învăţământului preuniversitar.

FUNDAŢIA JOYO - Sprijin Socio-Educativ pentru Copii, Tineri si Familii în Dificultate - este o organizaţie non-guvernamentală, înfiinţată în anul 2002, acreditată ca furnizor de servicii sociale, care derulează proiecte socio-educative pentru copii, tineri şi familii în dificultate, în vederea prevenirii abandonului familial şi şcolar, al reintegrării şcolare şi al integrării/reintegrării profesionale.

Date de contact:

Mădălina Hoţescu
Asistent proiect
Telefon: 021.410.43.77

Toate drepturile rezervate - LA TROMPETTE COMMUNICATION S.R.L.

Web Design by Dow Media | Gazduire Web by SpeedHost.ro

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram