Consilierii proiectului “Drept la practica” au indrumat cu succes o noua serie de studenti

27 ianuarie 2015

Institutul Notarial Roman, in parteneriat cu Universitatea Ovidius din Constanta, Loop Operations si Economic Confort au organizat, in data de 17.12.2014 la sediul Universitatii Ovidius, o noua sesiune de consiliere profesionala din cadrul proiectului „Drept la practica!”, proiect cofinantat din Fondul Social European prin Programul Operational Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007 – 2013.
Adresate studentilor si masteranzilor de la facultatile de drept si administratie publica din regiunea Sud-Est, sesiunile de consiliere si orientare in cariera sustinute de expertii Loop Operations au ca scop imbunatatirea accesului studentilor si masteranzilor pe piata muncii si diminuarea ratei somajului; facilitarea procesului de planificare a carierei si de identificare a unui loc de munca; incurajarea si promovarea parteneriatelor pe termen lung intre mediul academic si organizatiile de profil.
Astfel, cei 24 de studenti participanti au putut cunoaste care sunt metodele de eficientizare a CV-ului si a scrisorii de intentie, accentul fiind pus pe analizarea si imbunatatirea CV-ului, in vederea inmultirii sanselor de obtinere a unui loc de munca. Totodata, in cadrul sesiunii participantii au fost implicati in jocuri de rol cu scopul de a li se eficientiza modul de prezentare in cadrul unui interviu: dress-code, care sunt intrebarile cheie, ce se poate spune si ce nu, precum si principalele aspecte de care trebuie sa tina cont in cautarea unui loc de munca si in planificarea carierei.
In final, studentii au fost informati cu privire la importanta prezentei lor in mediul online, le-a fost prezentat conceptul de brand personal si rolul important pe care acesta il joaca in procesul de cautare al unui loc de munca.
Feedback-ul pozitiv si numarul mare de participanti au determinat partenerii proiectului sa organizeze noi sesiuni de consiliere in perioada imediat urmatoare. Mai multe informatii despre proiect, parteneri si sesiunile ce urmeaza a fi organizate puteti gasi accesand www. LoopOperations. ro.

Toate drepturile rezervate - LA TROMPETTE COMMUNICATION S.R.L.

Web Design by Dow Media | Gazduire Web by SpeedHost.ro

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram