Deschiderea cursurilor gratuite organizate în cadrul proiectului POSDRU ”Sprijin pentru persoanele dependente”

19 ianuarie 2015

Proiectul “Sprijin pentru persoane dependente” este cofinanţat din Fondul Social European prin Programul Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013, “Investeşte în oameni” şi este implementat în parteneriat de catre Asociaţia pentru Dezvoltare şi Promovare Socio-Economică CATALACTICA – filiala Teleorman, Asociaţia pentru promovarea incluzivă INTEGRAT şi Asociaţia pentru dezvoltare integrată. Obiectivul proiectului constă în calificarea profesională a persoanelor care îngrijesc bătrâni sau persoane bolnave din familie, în vederea reintegrării acestora pe piaţa muncii. Programul oferă un pachet integrat de servicii de evaluare psihosocială, consiliere, formare în ocupațiile ”Îngrijitor bătrâni la domiciliu” și ”Îngrijitor bolnavi la domiciliu” şi mediere pe piaţa muncii. Persoanele dependente beneficiază de servicii complexe care vizează îmbunătăţirea condiţiilor de viaţă. Proiectul se adresează unui grup alcătuit din 756 de membri ai familiilor susţinători pentru persoane dependente, în special persoane vârstnice.
Cu ocazia deschiderii cursurilor, dna. Nicoleta Golăi Vînătoru – managerul proiectului a declarat: ”Am ajuns într-o etapă foarte importantă a proiectului, pe care o așteptam cu toții de ceva vreme – după recrutare, evaluare psihosocială și consiliere, beneficiarii noștri pot participa la cursurile de formare profesională. Împreună cu formatorii cooptați în derularea proiectului am pregătit un parcurs formativ atractiv și adaptat cerințelor actuale ale pieței muncii. Ne dorim ca toți cei care obțin diploma de calificare să poată face față exigențelor oricărui tip de angajatori – din mediul public sau privat. ”
În perioada desfășurării cursurilor, participanților li se oferă o subvenție în valoare de 480 lei/lună. Se estimează că, până la finalul proiectului, 80% dintre cei înscrişi la cursuri vor obţine diploma de calificare, iar minimum 38 dintre aceştia vor fi angajaţi.
Pentru mai multe detalii referitoare la proiect, criterii de eligibilitate, modalităţile de înscriere la cursuri sau pentru a deveni voluntar în cadrul proiectului, vizitaţi site-ul proiectului.

Persoana de contact:
Cristian Istrati - Expert informare şi publicitate (ADPSE Catalactica – filiala Teleorman)
Tel: 0751 51 60 14
Email: [email protected]

Toate drepturile rezervate - LA TROMPETTE COMMUNICATION S.R.L.

Web Design by Dow Media | Gazduire Web by SpeedHost.ro

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram