S A FINALIZAT PRIMUL CURS DE COMPETENȚE ANTREPRENORIALE PRIN PROIECTUL ”COMBATE ŞOMAJUL”

16 decembrie 2014

COLEGIUL TEHNIC I. D. LĂZĂRESCU CUGIR, în colaborare cu Asociația Pro Factum Alba Iulia, a organizat în Alba Iulia un curs de competențe antreprenoriale cu o durată de 74 de ore. Demersul a fost realizat în cadrul proiectului POSDRU/125/5.1/S/133658 cu titlul ”COMBATE ŞOMAJUL”, cofinanțat din Fondul Social European prin Programul Operațional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007 - 2013, Axa prioritară 5 - Promovarea măsurilor active de ocupare, Domeniul major de intervenție 5.1.

Programul de specializare în competențe antreprenoriale în cadrul căruia s-a finalizat prima serie de curs din cele 5 planificate face parte din Activitatea 4 - FURNIZARE PROGRAME DE FORMARE PROFESIONALĂ. Activitatea este derulată pe parcursul a 15 luni de implementare de către Beneficiar - COLEGIUL TEHNIC I. D. LĂZĂRESCU, Partenerul 1 – S.C. Consulting Center S.R.L. din Deva și Partenerul 2 – Asociația Pro Factum Alba Iulia, pentru 560 de persoane din grupul țintă din cele 600 informate și consiliate, din regiunea Centru, jud. Alba, și regiunea Vest, jud. Hunedoara.

Cursul de specializare în competențe antreprenoriale a fost organizat gratuit prin proiect pentru o grupă de 26 de persoane formată din șomeri, persoane inactive sau în căutare unui loc de muncă. Din totalul persoanelor înscrise la curs, 24 l-au absolvit, urmând să primească certificate recunoscute național și internațional.

Pe parcursul orelor de teorie și practică, cursanții au dobândit o serie de abilități, precum: noțiuni de antreprenoriat, cerințe de bază pentru antreprenoriat și etică, planul de afaceri, aspectele juridice ale unei afaceri, marketing și publicitate, finanțarea unei afaceri, managementul financiar al afacerii etc. De asemenea, cursanții au parcurs și un modul adițional de Tehnologia Informației și Comunicării (TIC), cu certificare internă.

Abilitățile obținute și diplomele de absolvire le vor permite să își schimbe statutul pe piața muncii prin atingerea de noi oportunități de angajare sau le vor fi utile pentru înființarea de afaceri proprii. Acest ultim demers este facilitat prin intermediul proiectului ”COMBATE ŞOMAJUL”, care își propune înființarea a 21 de afaceri/activități independente.

Toate drepturile rezervate - LA TROMPETTE COMMUNICATION S.R.L.

Web Design by Dow Media | Gazduire Web by SpeedHost.ro

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram