Cozonacul de Craciun nu a fost niciodata mai simplu de preparat

10 decembrie 2014

Descopera reteta rapida care iti garanteaza gustul cozonacului ca la mama acasa, fara a pierde ore in sir cu framantarea si dospirea lor!

Ingrediente:

1 kg faina
100 g unt PREMIUM natural Koliba
400 ml lapte
3 oua
300 g zahar
40 g drojdie
50 g stafide
½ fiola esenta rom
½ lingurita sare
1 lingurita coaja rasa de lamaie
1 lingurita coaja rasa de portocale

Pentru umplutura:

2-3 linguri cacao
100 g nuci maruntite
½ fiola esenta rom
3-4 linguri zahar
10 linguri lapte

Mod de preparare:

Incepe sa prepari aluatul. Uita de maia si de alte procese migaloase care iti rapesc timp pretios in prepararea cozonacului.

Obtine un aluat pufos, crescut si gustos astfel: cerne faina impreuna cu sarea intr-un lighean mai mare. Dizolva drojdia in putin lapte caldut si toarn-o intr-o gaura facuta in faina. Adauga ouale, untul topit, aromele, stafidele si zaharul si framanta usor, pana amesteci toate ingredientele. Adauga apoi laptele, treptat, si framanta totul pana cand aluatul ti se dezlipeste de pe maini sau devine elastic. Acopera bolul cu un prosop si pune-l intr-un loc calduros, la crescut, timp de 30-40 de minute.

In timp ce aluatul dospeste, pregateste umplutura, amestecand bine toate ingredientele. Bate si un ou intr-un bol mic, pentru a-l folosi la ungerea cozonacilor in tava.

Toate drepturile rezervate - LA TROMPETTE COMMUNICATION S.R.L.

Web Design by Dow Media | Gazduire Web by SpeedHost.ro

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram