Luna cadourilor debuteaza cu licitatia AraArt din 3 decembrie de unde puteti achizitiona cadouri de elita

27 noiembrie 2014

Miercuri, 3 decembrie 2014, AraArt organizeaza o licitatie cu peste 140 de lucrari de arta plastica si decorativa. Astfel, colectia de lucrari semnate de Nicolae Tonitza, Nicolae Grigorescu, Theodor Aman, Stefan Luchian, Samuel Mutzner, Constantin Piliuta sau Max Herman Maxy devine o veritabila sursa de inspiratie pentru idei de cadouri inedite pentru sarbatorile de iarna.

Evenimentul are loc la Casa Capsa (Sala de Marmura), la ora 19, iar expozitia care anticipeaza Licitatia este deschisa doritorilor de frumos in perioada 1-3 decembrie, intre orele 11 si 19.

In cadrul licitatiei vor fi prezentate 19 tablouri ce surprind atmosfera specifica iernii. Jean Cheller, Dumitru Ghiata, Marius Bunescu, Constantin Piliuta, Cozmin Movila, Petru Iorgulescu Yor, George Catargi, Vasile Popescu sunt numai cativa dintre pictorii care semneaza tablouri cu straluciri de gheata, ce-ti lasa senzatia taioasa de obraz viscolit.

In ton cu bucuria copiilor cu ocazia primei ninsori, patrundem in universul copilariei redat de Nicolae Tonitza. Artistul s-a oprit cu precadere asupra ochilor copiilor. Astfel ca, intalnim la ”pictorul copiilor”, sintagma cu care Tonitza este definit si identificat, ochi istoviti, tristi sau mirati; ochi care privesc ”agitatia lumii de care le e frica”, ochi care nu inteleg nimic, altii ce par a sti ca totul e in zadar si ochi cufundati in basmul propriu al varstei asa cum apar si in lucrarea ”Lipoveanca”, pictura emblematica pentru opera marelui pictor.

Figuri de copii regasim si in lucrarea “In gradina cu flori” semnata Samuel Mutzner, insa vibratia pozitiva transpare din fiecare tusa. Datorita influentei directe a pictorului francez Claude Monet, in atelierul caruia a studiat, pictura lui Samuel Mutzner se infatiseaza ca o vesnica sarbatoare a soarelui, a aerului limpede si a vegetatiei luxuriante. Iar aceasta lucrare nu face exceptie.

Din licitatie va face parte si o alta lucrare avand in prim plan inocenta copilariei, studiul de nud de baietel intitulat ”Goliciunea”, datand din prima perioada petrecuta in Franta (din 1861 pina in 1869, cu mici intreruperi), definitorie pentru formatia artistica a lui Nicolae Grigorescu, in sensul asimilarii noilor tendinte manifestate in pictura vremii.

In acord cu sarbatorile religioase de la finalul anului si in amintirea anilor in care Nicolae Grigorescu picta biserica manastirii Zamfira (1856) si apoi pe cea de la Agapia, licitatia aduce in prim-plan o lucrare cu bogata incarcatura spirituala - ”Tabloul religios cu Maica Domnului”.

Ne indreptam spre modernism si avangarda mentionandu-i pe Max Herman Maxy, pictorul reprezentativ al constructivismului in Romania si pe Marcel Iancu (pictor, arhitect si eseist) a carui opera incorporeaza elemente apartinand unor curente diferite: expresionism, cubism, constructivism sau suprarealism.

Lucrarile si detaliile tehnice pot fi studiate pe site-ul Galeriei de Arta si Casei de Licitatii AraArt.

***
Casa de licitatii AraArt s-a deschis in septembrie 2010, avand insa activitate de galerie inca din anul 2005. Galeria s-a remarcat in activitati de ambientare a diferitelor spatii cu lucrari de autor, prin participarea la proiecte ample precum “Cyber Museum”, alaturi de institutii culturale si educationale de referinta din Romania (Universitatea Nationala de Arte Bucuresti, Institutul de Istoria Artei, I.N.O.E. etc.). In plus, ofera consultanta de specialitate asupra starii de conservare si furnizeaza solutii de panotare corecta a lucrarilor din importante colectii private.

Toate drepturile rezervate - LA TROMPETTE COMMUNICATION S.R.L.

Web Design by Dow Media | Gazduire Web by SpeedHost.ro

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram