Un acord exemplar
Înființarea Comitetului European de Întreprindere este rezultatul mai multor luni de dialog și negocieri între conducerea Grupului, reprezentanții salariaților și organizațiile sindicale. Acesta a fost semnat, de asemenea, de UNI Europa si EFFAT, federații ale sindicatelor europene care reprezintă domeniile de activitate ale Grupului Cheque Dejeuner
Acordul, votat în unanimitate pentru crearea acestei instanțe, este exemplar din mai multe puncte de vedere:
- în timp ce mai mult de 1.000 de acorduri au fost semnate până în prezent în
întreprinderile multi-naționale, acesta este primul acord semnat voluntar de o companie din Europa, din proprie inițiativă, venind în întâmpinarea prevederilor juridice și cu sprijinul managementului;
- de asemenea, acesta creează primul Comitet European de Întreprindere încheiat într-o companie a cărei structură este o societate cooperativă și participativă, companie al carei capital este deținut în totalitate de către angajații săi. Acesta reprezintă un semnal puternic într-un moment al dezvoltării economiei sociale și solidare în Franța și în Europa.
Dialog consolidat
Comitetul European de Întreprindere reunește filialele Grupului Cheque Dejeuner din Europa care au peste 50 de angajați. Astăzi, Franța, Italia, Spania, România, Slovacia și Republica Cehă sunt reprezentate. În plus, filialele țărilor cu mai puțin de 50 de angajați pot desemna un corespondent.
Unul dintre obiectivele Comitetului European de Întreprindere este acela de a asigura un flux mai bun al informațiilor între Grup, filialele sale și angajații săi. Astfel, Grupul Cheque Dejeuner dorește să încurajeze implicarea tuturor angajaților săi în proiectele sale strategice. Pentru a permite celor aleși să-si exercite pe deplin rolul, acordul prevede un buget de formare continuă, condiție esențială pentru consolidarea acestui organism.
Subiecte strategice
O altă caracteristică originală a acestui acord, care îi conferă un caracter inovator, este faptul că în acest Comitet European de Întreprindere activitatea este structurată în jurul a patru axe RSI (Responsabilitate Sociala a Întreprinderii) ale Grupului Cheque Dejeuner și anume: economică, socială, de mediu și societală. În acest context, CEI va lucra pe subiecte de natură strategică și aplicabile țărilor participante. Autoritățile locale vor putea solicita, de asemenea, Comitetul European de Întreprindere.
Comitetul European de Întreprindere nu se substituie autorităților naționale, însă favorizează coeziunea angajaților și consolidarea unei culturi comune în interiorul filialelor Grupului Cheque Dejeuner.
„Comitetul European de Întreprindere va promova în continuare fluxul de informații și implicarea salariaților în cadrul proiectului strategic al Grupului Cheque Dejeuner. Această realizare se potrivește perfect dorinței noastre de a inova în toate domeniile, fie ele economice, sociale sau tehnologice.” declară Catherine Coupet, Președinte Director General al Grupului Cheque Dejeuner
A propos - Grupul Chèque Déjeuner
De 50 de ani, Grupul Chèque Déjeuner est un grup independent, n°3 la nivel mondial pe piata tichetelor si serviciilor preplatite. Propune produsele sale sub forma de tichete, carduri sau aplicatii mobile in 14 tari. Grupul Chèque Déjeuner reuneste 2300 de colaboratori si va realiza, in 2014, o cifra de afaceri de 6 miliarde de euro.
A propos - Chèque Déjeuner Romania
Beneficiind de experienta de 50 de ani a Grupului, Cheque Dejeuner Romania, filiala Cheque Dejeuner Romania ofera garantia unor servicii fiabile si performante. Portofoliul sau de produse include tichetele de masa Cheque Dejeuner, tichetele cadou Cadhoc, tichetele de cresa Cheque bebe, tichetele sociale Cheque de Services, tichetele de vacanta Cheque vacances si kiturile cadou EMOVA.
Web Design by Dow Media | Gazduire Web by SpeedHost.ro