Marele Premiu al Statelor Unite – antrenamente libere

3 noiembrie 2014

Austin, 1 noiembrie 2014 – Pe Circuit of the Americas totul este despre varietate: atat in ceea ce priveste solicitarile pentru pneuri, cat si a conditiilor meteo care pot varia de la o zi la alta pe tot parcursul sfarsitul saptamanii.

Intre prima sesiune de antrenamente libere si cea de-a doua, temperatura ambientala si cea a asfaltului a crescut cu 6, respectiv 16 grade Celsius. Aceasta diferenta are o influenta mare asupra comportamentului pneurilor P Zero Alb medium si P Zero Galben, compozitiile nominalizate pentru cursa din Austin. Alegerea este diferita fata de cursele desfasurate pana acum pe Circuit of the Americas, cand au fost nominalizate pneurile de compozitie hard si medium.

Sambata temperaturile vor fi mai mici decat cele de vineri, maxima zilei fiind de aproximativ 19 grade Celsius.

Pana acum diferenta de performanta intre cele doua compozitii este de 1,3 secunde pe tur, pe unul dintre cele mai lungi circuite din calendar. In sesiunea de dupa amiaza, degradarea si uzura au fost mai mari decat in sesiunea de dimineata, ceea ce inseamna ca echipele vor trebui sa gaseasca o strategie flexibila deoarece aici tactica potrivita te poate ajuta sa castigi pozitii pe pista.

Lewis Hamilton (Mercedes) a fost cel mai rapid in ambele sesiuni de antrenamente libere de vineri, folosind pneurile medium pentru cel mai bun timp dimineata si pe cele soft in sesiunea de dupa amiaza. Cel mai bun timp a fost de 1m:39,085s, cu doar 0.003 secunde mai rapid decat colegul sau de echipa Nico Rosberg.

“Circuitul a evoluat in ultimii ani si aderenta este mult mai buna acum aici la Austin. Aderenta a evoluat si vineri in conditii de temperaturi variabile. Ne asteptam la variatii similare de temperatura pe tot parcursul weekendului, inclusiv temperaturi mai scazute. Din ce am vazut pana acum, o strategie cu doua opriri pare cea mai potrivita, dar in functie de pozitia pe grila putem vedea si alte strategii. Circuit of The Americas permite pilotilor sa castige pozitii pe grila cu o strategie optima”, a spus Paul Hembery, directorul Pirelli Motorsport.

FP1:
FP2:
1. Hamilton 1m39.941s Medium noi 1. Hamilton 1m39.085s Soft noi
2. Rosberg 1m40.233s Medium uzate 2. Rosberg 1m39.088s Soft noi
3. Button 1m40.319s Medium uzate 3. Alonso 1m40.189s Soft noi

Cifrele zilei:
Medium Soft Intermediare Ploaie
Km parcursi * 3.908 1.653 44 0
Seturi folosite in total ** 54 19 7 0
Cele mai multe tururi ** 28 24 2 0

Toate drepturile rezervate - LA TROMPETTE COMMUNICATION S.R.L.

Web Design by Dow Media | Gazduire Web by SpeedHost.ro

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram