Motopompa inima plantelor

15 octombrie 2014
Autor:
Zoom-Biz

In domeniul agricol, apa este elementul primordial pentru ca plantele sa rasara si sa creasca. Apa le este necesara zilnic, ca si soarele. Ploile nu vin insa intotdeauna cand este nevoie. Pe timp de seceta, plantele au de suferit, si din lipsa apei recolta ar putea fi compromisa partial si chiar total. De aceea, un mijloc de a asigura apa necesara in perioadele secetoase il reprezinta motopompa la pret mic de pe magazinul online Agromoto.ro. Utila nu doar in gradina de legume si zarzavat din preajma casei dar si pe terenuri mai intinse, cu atat mai mult cu cat in apropiere exista o sursa de apa.

Motopompa, ce este si cum functioneaza

Motopompele sunt niste dispozitive alcatuite din mai multe parti: o pompa de absorbtie, prevazuta cu o iesire si o intrare, un motor si un sorb. Pompa este cuplata la un ambreiaj, cand turbina se invarte, se deschide sorbul iar apa este directionata catre pompa. Aceasta impinge apa prin coloane, iar cand ajunge la capatul lor intervine presiunea iar apa va tasni prin aspersoarele care se rotesc.
Motopompa se amplaseaza in proximitatea unei surse de apa, rauri sau parauri, care insa nu obisnuiesc sa sece in timpul verii, daca sunt perioade indelungate in care nu ploua.
Apa din sursele mentionate este absorbita de pompa si indreptata catre zonele cultivate prin tevi sau furtune. Astfel se face irigarea terenurilor pentru a asigura o recolta buna, pe masura expectantelor si a muncii depuse de catre agricultori.
Motopompa trebuie sa fie amplasata pe o suprafata plana, fara inclinatii si la o anumita inaltime fata de luciul apei. De asemnea, motorul trebuie verificat sa nu aiba scurgeri.

Tipuri de motopompe

Modelele de motopompe se deosebesc prin dimensiune si greutate dar si prin anumite caracteristici diferite cum ar fi debitul, sistemul de pornire, absorbtia, etc. Drept combustibil sunt folosite benzina sau motorina, deci utilizarea electricitatii nu intervine in functionarea lor.
Pe piata se afla in vanzare si motopompe care pot deservi si suprafete mai dificile, cu denivelari si forme de relief mai contorsionate. Alegerea e bine sa fie facuta in functie de marimea suprafetei de irigat, de felul plantelor care urmeaza a fi udate, astfel incat sa fie ales modelul cu caracteristicile potrivite pentru fiecare situatie.

Ce avantaje aduce folosirea motopompelor

Rolul lor in sine este un avantaj: de furnizare in mod constant a apei necesara in agricultura. O recolta bogata care sa rasplateasca efortul agricultorului se datoreaza in mare masura si motopompei de la www.agromoto.ro.

Au o fiabilitate mare, sunt rezistente, usor de folosit si sunt silentioase.
De asemenea, motopompa poate fi utilizata nu doar la irigarea gradinilor si a altor terenuri arabile, dar si la drenaje, adica scoatera apei din subsoluri, din beciuri si canale.
Daca ne gandim la toate aceste functionalitati ne puteam da seama cat de utila este o astfel de unealta si cat de multe avantaje poate sa aduca. De la asigurarea apei in agricultura, pana la eliminarea efectelor negative ale inundatiilor, fenomene care pe la noi se intampla in fiecare anotimp ploios.

Toate drepturile rezervate - LA TROMPETTE COMMUNICATION S.R.L.

Web Design by Dow Media | Gazduire Web by SpeedHost.ro

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram