Toamna aceasta încep cursurile școlii de osteopatie Osteosan dupa conceptul unic al Colegiului Osteopatic European COE de la Paris

10 octombrie 2014

Dirijate de dl Vasile Pătrașcu Osteopat D.O., fondatorul cabinetului Osteosan, cursurile propun un concept inovator, cu triplu efect: 1. Curativ; 2. Regenerativ și 3. Preventiv. Cursurile Osteosan vor avea loc de-a lungul a 14 module pe an, fiecare având câte două zile.

Dl Vasile Pătrașcu Osteopat D.O. practică osteopatia cu un succes demn de remarcat, în cadrul cabinetului Osteosan. Cu o vastă experiență (6 ani de studii la Colegiul Osteopatic European de la Paris, 14 ani fizioterapeut la Spitalul Regional din Sion și un cabinet de osteopatie deschis în 1995 la Pont de la Morge / Sion, Elveția), dl Vasile Pătrașcu ia in considerare globalitatea corpului omenesc și, sprijinindu-se pe cunoștințe aprofundate în anatomie și fiziologie, tratează redând mobilitatea și echilibrul necesar întregului corp.

Termenul osteopatie este compus din “osteon” – ce provine din greacă și înseamnă “os” și “pathos” – "suferință" și este o formă de medicină alternativă ce a fost inventată în Statele Unite ale Americii de către Andrew Taylor Still, care înființează în 1892 primul colegiu osteopatic. El a fost primul care a înțeles că, pentru a fi sănătos, este necesară o bună mobilitate a țesuturilor întregului corp omenesc.
Cu alte cuvinte, osteopatia este o concepție anatomo-fiziologică unitară de funcționare a organismului, bazată pe unitatea și dependența reciprocă dintre structură și funcție, pe forțele interioare de recuperare ale organismului care, spijinite din exterior de un efort minim curativ, duc ulterior la vindecare. Osteopatia diagnostichează și tratează pierderile de mobilitate ale țesuturilor, care afectează diferite structuri ale corpului, oase, mușchi sau organe și provoacă un dezechilibru al sănătății. Organismul are capacitatea sa proprie de vindecare, cu condiția ca patologia să fie reversibilă. Rolul osteopatului este să "dea startul" acestui proces de vindecare, prin eliberarea țesuturilor leziunii osteopatice. Astfel, se ameliorează raportul dintre structură și funcțiune (care constituie principiul de bază al osteopatiei) și se reface unitatea funcționala globală a corpului.
Principalele rezultate ale practicii osteopate sunt recâștigarea funcționalității și revenirea generală a sănătății, un mai bun echilibru al întregului corp cu un mai mare potențial fizic și psihic - o creștere notabilă a coordonării și concentrării, ameliorarea performanțelor sportive și intelectuale, stimularea eliberării unor hormoni benefici, cum ar fi dopamina și endorfina.

Practicianul osteopat acționează manual asupra structurilor craniului, coloanei, coastelor, bazinului, articulațiilor, aparatului musculo-ligamentar și fascial sau asupra organelor interne, cu scopul de a reda mobilitatea și deci funcționalitatea lor.

Toate drepturile rezervate - LA TROMPETTE COMMUNICATION S.R.L.

Web Design by Dow Media | Gazduire Web by SpeedHost.ro

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram