Marele Premiu al Japoniei: antrenamente libere

6 octombrie 2014

Suzuka, 3 octombrie 2014 – Conditiile meteo din Suzuka sunt foarte imprevizibile. Antrenamentele libere de vineri s-au desfasurat la temperaturi foarte ridicate, 29 grade Celsius temperatura ambientala si 41 grade Celsius temperatura circuitului, dar sunt sanse foarte mari de ploaie torentiala in cazul in care taifunul se apropie si de zona in care este amplasat circuitul. Pana la finalul celei de-a doua sesiuni de antrenamente libere (FP2) au cazut si primii stropi de ploaie pe circuit.

Conditiile meteo vor avea un impact major asupra strategiei, iar informatiile adunate vineri nu sunt neaparat relevante pentru cursa. Pirelli a nominalizat pneurile P Zero Orange hard si P Zero Alb pentru Marele Premiu al Japoniei. In FP1 pilotii au utilizat doar compozitia mai dura, asa cum era normal, iar in sesiunea de dupa amiaza au folosit ambele compozitii, simuland si conditii reale de calificari si cursa. Echipele au calculat astfel gradul de uzura si degradare al pneurilor in functie de cantitatea de combustibil din rezervor.

Lewis Hamilton, liderul clasamentului general, a fost cel mai rapid cu timpul de 1m35.078s in FP2, cu pneuri de compozitie medium. Diferenta dintre cele doua compozitii este pana acum de 0,8 – 1 secunda pe tur, dar cu siguranta va mai scadea daca se depune cauciuc pe pista.

Olandezul Max Verstappen a intrat astazi in istoria Formulei 1 fiind cel mai tanar pilot care participa la o sesiune dintr-un weekend de curse. Verstappen a testat in FP1 cu pneurile P Zero la varsta de 17 ani si 3 zile.

Paul Hembery, directorul Pirelli motorsport: “In prima zi nu am avut parte de nicio surpriza in ceea ce priveste pneurile. Totul depinde insa de vreme pentru ca alegerea pneurilor se va face in functie de asta. Acesta este unul dintre cele mai solicitante circuite pentru pneuri si ne asteptam la o strategie cu doua sau trei opriri in conditii normale. Uzura si degradarea sunt in limitele prevazute, iar fenomenul de graning, normal pe un circuit cu aderenta redusa, a fost neglijabil. Un singur lucru este sigur: vom avea parte de foarte multa actiune in acest weekend.”

FP1:
FP2:
1. Rosberg 1m35.461s Hard folosite 1. Hamilton 1m35.078s Medium noi
2. Hamilton 1m35.612s Hard folosite 2. Rosberg 1m35.318s Medium noi
3. Alonso 1m36.037s Hard noi 3. Bottas 1m36.279s Medium noi

Cifrele zilei:
Medium Hard Intermediare Ploaie
Km parcursi * 1.527 3.790 N/A N/A
Seturi folosite in total ** 20 67 N/A N/A
Cele mai multe tururi ** 20 20 N/A N/A

Toate drepturile rezervate - LA TROMPETTE COMMUNICATION S.R.L.

Web Design by Dow Media | Gazduire Web by SpeedHost.ro

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram