Bateriile pentru laptop se uzeaza mai rapid din cauza nevoii crescute de autonomie a utilizatorilor

24 septembrie 2014
Autor:
TROMPETTE

Chiar dacă gadget-urile au „pus stăpânire” pe majoritatea acțiunilor care erau făcute în trecut de PC-uri, laptopul rămâne încă una dintre cele mai utilizate unelte din mediul business. Este dispozitivul care a reușit să facă acel compromis între funcționalitățile și utilizările unui desktop și mobilitatea oferită de o tabletă. Mobilitatea este un atribut esențial pe care gadget-urile și uneltele de lucru trebuie să-l dețină pentru a-și demonstra eficiența în operațiunile pentru care au fost concepute. Din punctul de vedere al proprietăților fizice, mobilitatea este excelentă, dar utilitatea devine problematică datorită autonomiei scăzute a bateriei.

O baterie fiabilă este esențială pentru utilizatorii din mediul business și cei profesionali care au nevoie de o baterie cu o autonomie și durată de viață extinse pentru a putea să utilizeze laptopul și în timpul deplasărilor. Drumul în sine era un timp mort în activitatea oricărui utilizator business sau profesional, dar tehnologia mobilă și laptopurile au eliminat acest inconvenient, cel puțin la nivel teoretic. Practic, rămân încă o serie de probleme la nivelul bateriei care nu poate asigura perioade îndelungate de timp rularea unor aplicații complexe care solicită cea mai mare parte a resurselor unui sistem, indiferent de natura sa. Chiar și la tablete sau telefoane mobile, autonomia bateriei este un punct negativ care dăunează experienței de utilizare.

Nevoia de mobilitate impune exploatarea potențialului maxim al bateriei, ceea ce îi scade durata de viață. De aceea, pe durata utilizării unui laptop utilizat intensiv neconectat la priză va fi nevoie de schimbarea mai multor baterii. Dacă utilizatorul călătorește foarte mult în interes de serviciu, este recomandat să dețină două baterii pe care să le ruleze. Astfel, va câștiga un plus de autonomie, mai mult timp pentru a se achita de sarcinile profesionale care i se impun.

Laptopul este încă un instrument de lucru cu utilizare extinsă printre profesioniști deoarece deține funcții și confort de utilizare pentru realizarea sarcinilor complexe pe care tabletele și smartphone-urile nu le pot încă realiza. Pentru funcțiile de bază, dispozitivele mobile sunt ideale deoarece pot rula sarcini simple ca navigarea pe internet, e-mail și o serie de alte aplicații care sunt deja mult peste nevoile utilizatorului general. În schimb, când vine vorba de utilizarea pentru aplicații complexe, nu oferă o experiență tocmai plăcută. Datorită dimensiunilor reduse, este redusă considerabil posibilitatea atenției la detalii. Deși din punct e vedere hardware dispozitivele mobile sunt foarte potente, utilizatorii profesionali și cei business rămân încă fideli laptopurilor.

Pe măsură ce nevoia de autonomia crește, bateriile pentru laptop trebuie să țină pasul pentru a suplini cu succes nevoia de performanță cerută pe piață. În ceea ce privește laptopurile și dispozitivele mobile, adevărate luptă nu este, de fapt, creșterea performanțelor dispozitivului în ansamblul său, ci a îmbunătățirii autonomiei.

Despre Laptop-Direct.ro

Laptop-Direct.ro este un magazin online specializat în comercializarea componentelor pentru laptopuri. Magazinul propune o oferă variată de componente compatibile cu cea mai mare parte a tipurilor de laptopuri, la un raport calitate-preț competitiv.

Toate drepturile rezervate - LA TROMPETTE COMMUNICATION S.R.L.

Web Design by Dow Media | Gazduire Web by SpeedHost.ro

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram