Revolutia 3D intra in clasa

22 septembrie 2014

Un proiect aflat in faza de cercetare va oferi elevilor o experienta remarcabila de invatare prin practica si proiecte. „3D immersiv” este un sistem inovator de realitate virtuala care permite utilizatorilor sa interactioneze cu obiecte 3D cu ajutorul unui stilou interactiv ce poate inlocui practic orice instrument din lumea reala. Imaginile sunt proiectate in spatiu deschis.

Ecranele stereoscopice interactive permit o interactiune precisa, rapida si flexibila cu obiecte si date tridimensionale. Interfata intuitiva 3D activeaza sistemele cognitive si intuitive ale utilizatorilor pentru o aprofundare rapida a informatiilor prezentate. Astfel, vizualizarea rapida si eficienta a atributelor spatiale ale obiectelor si datelor vor spori intelegerea conceptelor abstracte din industrie, medicina si educatie.

Cu aceasta noua tehnologie invatarea devine extrem de captivanta. Romania este prima tara din lume care a creat continut educational 3D imersiv, fiind proiectat pe ecran autostereoscopic. Software-ul dezvoltat de expertii SIVECO permite unui grup intreg de persoane sa studieze imagini in spatiu, animatii si clipuri video din perspective si de la distante diferite, simulari complexe in domeniul nanotehnologiei, medicinei celulare, chirurgiei dar si in domenii ce se afla astazi la granita stiintelor moderne.

”Imaginati-va implicatiile acestei tehnologii in studierea geometriei ori a fizicii! Sau usurinta cu care elevii care au beneficiat de continut educational 3D vor folosi mai tarziu, in profesiile lor, cele mai moderne tehnologii care ii vor ajuta sa proiecteze cladiri, avioane, chiar si haine sau decoratiuni. Sau imaginati-va ca studiati medicina la Bucuresti si puteti simula o operatie pe creier in conditii foarte apropiate de realitate, simtind inclusiv o presiune in ‘bisturiul’cu care operatI avand ca indrumator un chirurg celebru din Targu Mures”, spune profesorul Radu Jugureanu, director al Departamentului AeL eContent in cadrul SIVECO Romania.

Solutiile de eLearning dezvoltate de SIVECO acopera o arie extrem de extinsa: de la crearea de continut educational interactiv (peste 45.000 de obiecte de invatare), la dezvoltarea de platforme de eLearning si portaluri educationale. Acestea sunt adresate unui public extrem de variat: elevi, profesori, studenti, angajati, factori de decizie din sistemul educational, fiind utilizate de peste 25.000 de scoli din Europa, Orientul Mijlociu, tarile din zona CIS si Africa.

Despre SIVECO Romania
SIVECO Romania este liderul caselor romanesti de software si unul dintre liderii regionali de succes in domeniul eLearning, eHealth, eAgriculture, eCustoms, eGovernment si eBusiness din Europa Centrala si de Est. Compania dezvolta si exporta solutii IT si proiecte de consultanta cu valoare adaugata ridicata catre tari din Comunitatea Europeana, Orientul Mijlociu, Africa de Nord si spatiul Comunitatii Statelor Independente.

Compania a fost infiintata in 1992 si are, la nivel international, peste 1.000 de angajati.

Adresandu-se organizatiilor private si publice, SIVECO Romania s-a specializat in executia de proiecte informatice complexe si de mare amploare.

Solutiile SIVECO Romania contribuie la reducerea decalajelor digitale si imbunatatesc activitatea multor institutii publice precum Ministerul Agriculturii, Ministerul Educatiei Nationale, Ministerul Sanatatii, Ministerul pentru Societatea Informationala, Ministerul Muncii, Familiei, Protectiei Sociale si Persoanelor Varstnice, Ministerul de Finante.

De-a lungul celor 22 de ani de existenta, compania si-a construit o reputatie solida, fiind recompensata cu peste 200 de premii interne si internationale.

Toate drepturile rezervate - LA TROMPETTE COMMUNICATION S.R.L.

Web Design by Dow Media | Gazduire Web by SpeedHost.ro

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram