Infectiile vaginale extrem de periculoase

12 septembrie 2014

Doamna doctor Ruxandra Dumitrescu ne avertizeaza asupra riscurilor majore pe care le implica infectiile vaginale nedepistate si netratate la timp, motiv pentru care ofera celor care doresc posibilitatea de a beneficia de un control gratuit in cadrul Clinicii Fertilia. Acesta consta intr-o consultatie completa ginecologica si recoltare de secretie vaginala cu examen bacteriologic. Pentru a beneficia de un consult gratuit la Clinica Fertilia (str. Popa Nan, nr. 111, Bucuresti, sector 3) puteti sa va programati sunand la 021.311.22.11 sau la 0724.500.020. Saptamana in care se va desfasura acest program de consultatii gratuite este 22-26 septembrie 2014. (Orarul consultatiilor este zilnic, intre orele 12.00 si 21.00). Doamnele si domnisoarele care doresc sa beneficieze de un consult gratuit sunt rugate sa sune din timp, locurile fiind limitate.

Frecventa crescuta a infectiilor vaginale si depistarea lor uneori dificila se datoreaza si faptului ca vaginul isi mentine sanatatea tocmai prin intermediul unei secretii naturale. Modul in care infectiile modifica aceste secretii nu este totdeauna evident.
Vaginul se mentine curat si sanatos datorita secretiei vaginale normale, respectiv datorita PH-ului acid, asigurat de lactobacilii Doderlin. Flora vaginala normala reprezinta un ecosistem bacterian ce contine un ansamblu de microorganisme aflate intr-un echilibru dinamic. In cazul aparitiei unui dezechilibru in dinamica acestui ecosistem complex, se pot dezvolta microorganisme patogene care sa produca infectii ce pot migra in timp de la nivelul vaginului catre colul uterin si apoi catre uter, trompe si ovare. Aceste infectii pot evolua pentru o lunga perioada de timp fara a genera simptome alarmante, fiind astfel neobservate chiar si in faza in care infectia a urcat catre ovare.
Infectiile vaginale, numite si vaginite, pot fi de natura micotica, numite si micoze vaginale sau vaginite fungice, sau de natura bacteriana. De multe ori, ele imbraca un caracter mixt, micotic si bacterian, in acelasi timp. Ele pot trece neobservate perioade lungi de timp, dar pot produce deseori inflamatii locale, scurgeri vaginale anormale, prurit, iritatii, furnicaturi, dureri, senzatii de arsura, arsuri mictionale sau dureri in timpul actului sexual. Netratate, ele pot afecta in mod grav si uneori in mod ireversibil intregul aparat genital.
Pentru a intelege mai bine amploarea impactului acestor infectii este bine sa ne amintim ca anual peste un miliard de femei sufera de infectii vaginale sau urinare, respectiv 78% dintre femei dezvolta o flora vaginala dezechilibrata fara a prezenta simptome relevante. Tocmai din aceste motive, doamna doctor Ruxandra Dumitrescu ne avertizeaza cu privire la importanta controlului medical calificat, singurul in masura sa depisteze infectiile vaginale in formele incipiente atunci cand ele sunt usor de tratat si cand pot fi evitate orice fel de sechele, caci - nedepistate si tratate la timp - infectiile vaginale pot conduce la infertilitate si la multiple complicatii, dintre care unele pot necesita extirparea partiala sau totala a aparatului genital. Iar tratarea dupa ureche poate estompa simptomele, lasand infectia sa evolueze catre un deznodamant nefericit.
Iata de ce este pacat sa nu ne adresam acum ultramodernei Clinici Fertilia pentru a beneficia de oferta doamnei doctor Ruxandra Dumitrescu, oferta valabila timp de o saptamana, timp in care ne putem bucura de un consult de specialitate gratuit. Cele care doresc se pot programa sunand acum pentru un consult gratuit in perioada 22-26 septembrie, apeland la 021.311.22.11 sau la 0724.500.020. Consultul consta intr-o consultatie completa ginecologica si recoltare de secretie vaginala cu examen bacteriologic. Orarul consultatiilor este zilnic, intre orele 12.00 si 21.00.

Toate drepturile rezervate - LA TROMPETTE COMMUNICATION S.R.L.

Web Design by Dow Media | Gazduire Web by SpeedHost.ro

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram