Saint Gobain Rigips susține inițiativa de a crea un mediu propice învațarii în cadrul școlii în România

11 septembrie 2014

Ținând cont de numeroasele studii privind influența zgomotelor asupra procesului de educare, realizate în diverse țări europene, Saint-Gobain Rigips a oferit în premieră un plafon acustic Ecophon® unei instituții de învățământ din România.
În medie, un elev petrece în fiecare zi minim 6 ore în incinta școlii. În tot acest timp, el stă într-un mediu zgomotos, fapt ce influențează negativ capacitatea de concentrare și memorare, putând avea impact asupra performanței sale școlare și a rezultatelor obținute.
În baza oportunităților oferite de parteneriatele public-private s-a creat o echipă formată din reprezentanți ai Colegiul Național “Ion Creangă” București ce au pus la dispoziție spațiul de clasă și specialiști ai companiei Saint-Gobain Rigips care au oferit plafonul acustic de ultimă generație marca Ecophon®, tip Master Rigid, produs în uzinele Saint Gobain din Hyllinge, Suedia.
Plafonul fonoabsorbant Ecophon® a fost montat într-una din sălile de curs ale instituției în luna aprilie a.c., iar până la finalul lunii iunie elevii și profesorii care au participat la cursuri în această clasă au putut experimenta diferența dintre cele două soluții și beneficia de o concentrare superioară în timpul cursurilor.
Măsurătorile acustice realizate de specialiști, mai precis de către o echipă autorizată a institutului ICECON, laborator acreditat RENAR, au arătat o reducere a timpului de reverberație, după montarea plafonului fonoabsorbant Ecophon®, cu peste 60% față de sala netratată acustic, nivelul acestuia coborând de la 1.43 secunde la 0.51 secunde. Practic, acest lucru înseamnă un zgomot de fond redus semnificativ, o claritate a vorbirii mult îmbunătățită și o calitate superioară a comunicării.
Astfel, noul sistem de plafon asigură un ambient sănătos menit să confere elevilor cele mai bune condiții de învățare și constituie un serios ajutor pentru profesori, aceștia nemaiavând probleme majore cauzate de forțarea susținută a corzilor vocale într-un mediu zgomotos.
„Suntem mândri că am putut contribui la confortul copiilor noștri prin montarea plafonului Ecophon® care să îi ajute să-și protejeze aparatul auditiv, să rămână atenți mai mult timp la cursuri și să își însușească cât mai multe cunostințe ăn timpul orelor de școală fără a depune eforturi suplimentare. Sperăm ca prin acest proiect să servim drept inspirație și altor unități de învățământ care doresc să aducă un plus de sănătate și de confort mediului școlar existent și să crească nivelul de performanță al elevilor și al profesorilor. Există țări, precum Danemarca, Finlanda și Suedia unde sunt impuse standarde stricte de acustică în școali, precum și un nivel de 0.6 secunde timp de reverberație pentru sălile de clasă. Credem că și cadrul legislativ din România va evolua în această direcție și încurajăm instituțiile de învățământ și direcțiile tehnice din Ministerul Educației și direcțiile județene de învățământ să facă demersuri urgente în acest sens. Până atunci, mulțumim pentru atitudinea deschisă, pro-activă și pentru buna colaborare avută cu reprezentanții Colegiului Național „Ion Creangă”, a declarat dl Constantin Hariton, directorul general al Saint-Gobain Rigips.
Despre Saint-Gobain Rigips
Prezent de 20 de ani pe piața din România, lider al segmentului materialelor de construcții pe bază de ipsos, Saint-Gobain Rigips a investit continuu în creșterea nivelului de cunoștințe și aptitudini al celor ce lucrează cu produsele sale, numele companiei devenind sinonim al categoriei de gips-carton.
Saint-Gobain Rigips inovează an de an, propunând pieței noi produse ce răspund nevoilor de confort termic, acustic, de protecție la umezeală și la foc, precum și noi soluții pentru pereți, pardoseli, tencuieli și plafoane fixe sau demontabile, apte de a crea forme funcționale și estetice interesante în mall-uri, teatre, spitale și clinici, hoteluri, spații de învâțământ și chiar acasă la noi. Deși nu-l vedem, Rigips® este prezent pretutindeni în viața noastră, zi de zi, la locurile de munca, de instruire, de loisir, sau/si in locuintele noastre.
Compania are in Romania trei unităţi de producţie: o unitate de procesare a rocii în comuna Mihai Viteazu, judeţul Cluj, o fabrică de plăci de gips-carton şi o fabrică de ipsos de construcţii şi ipsos industrial, si trei spaţii de depozitare proprii, situate în Turda şi în Bucureşti. Întreaga echipă este formată din peste 250 de angajaţi, compania fiind prezentă la nivel național prin cei peste 200 de distribuitori, parteneri ai sai de multi ani.
Despre Saint-Gobain
Cu o îndelungată istorie la nivel internaţional, începută în Franţa în anul 1665, Grupul Saint-Gobain este liderul mondial în domeniul Habitat-ului şi al materialelor de construcţii, oferind soluţii inovatoare provocărilor critice ale prezentului: dezvoltare economică durabilă, eficienţă energetică şi protecţia mediului înconjurător.
Grupul operează în 64 de ţări şi numără peste 190.000 de angajaţi la nivel mondial. În 2013 vânzarile Saint-Gobain s-au ridicat la 42 miliarde de Euro. Inovaţia se află în centrul strategiei de dezvoltare a Grupului, care a fost inclus de Thomson Reuters printre cele mai inovatoare 100 de companii din lume. Bugetul destinat cercetării şi dezvoltării a atins în 2013 valoarea de 430 de milioane de euro.
Saint-Gobain este lider mondial, sau european, în toate domeniile sale de activitate.
În România, Saint-Gobain grupează patru societăţi (Saint-Gobain Construction Products cu diviziile Isover, PAM, Rigips şi Weber; Saint-Gobain Glass Romania cu diviziile Glass şi Abrazivi; MTI Impex Braşov şi Brodrene Dahl) cu circa 1100 de angajaţi şi operează douăsprezece unităţi de producţie în opt situri industriale localizate în Braşov, Brăneşti, Călăraşi, Ploieşti, Satu-Mare, Tulcea, Turda şi Suceava si a avut o cifra de afaceri in 2013 de peste 158 milioane de EURO.

Toate drepturile rezervate - LA TROMPETTE COMMUNICATION S.R.L.

Web Design by Dow Media | Gazduire Web by SpeedHost.ro

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram