Marele Premiu al Italiei cursa

8 septembrie 2014

Monza, 7 septembrie 2014 – Lewis Hamilton a castigat cursa de la Monza, cursa de casa pentru Pirelli, disputata pe circuitul aflat la mai putin de o ora si jumatate de mers cu masina fata de cartierul general al companiei din Milano. Pilotul echipei Mercedes s-a impus avand o strategie cu o singura oprire. Hamilton a inceput cu pneurile P Zero Alb (medium) si a schimbat apoi pe pneurile P Zero Orange (hard) in turul 25.

Lewis Hamilton a urcat astfel pe pozitia a saptea in topul castigatorilor de curse, depasindu-l pe Sir Jackie Stewart si a primit trofeul pentru aceasta victorie din partea francezului Jean Alesi, ambasadorul de brand Pirelli.

Strategia castigatoare a fost adoptata de majoritatea pilotilor, primii zece avand o tactica similara. Pe unul dintre cele mai rapide circuite din calendar, unde se pierd 24 de secunde in timpul unei opriri, majoritatea pilotilor a profitat de uzura mica a ambelor compozitii si a oprit o singura data.

Pilotii din top 10 au inceput cu pneuri de compozitie medium, Nico Hulkenberg (Force India), de pe pozitia a 13, fiind primul de pe grila care a ales pneurile de compozitie hard. Germanul a parcurs ultimele 33 de tururi cu pneurile de compozitie medium.

Si Daniil Kvyat (Toro Rosso) a ales aceeasi strategie dupa ce a primit o penalizare pe grila si a plecat in cursa de pe pozitia a 21-a. Kvyat a plecat cu hard si a schimbat apoi pe medium fiind foarte aproape sa termine in puncte, dar a ratat intrarea in top 10 din cauza unor probleme la sistemul de franare in ultimul tur.

Din punct de vedere meteorologic, in cursa temperaturile au fost mai scazute decat vineri si sambata. Startul s-a dat la o temperatura ambientala de 29 grade Celsius si o temperatura a asfaltului de 44 grade Celsius.

“Pe tot parcursul weekendului, uzura si degradarea ambelor compozitii a fost asa cum ne-am asteptat. S-au inregistrat viteze de top de peste 360 km/h si nu am avut nicio problema aici la Monza. Il felicitam pe Lewis Hamilton pentru a doua victorie la Monza, obtinuta cu pneuri Pirelli, o cursa extrem de spectaculoasa cu foarte multe depasiri”, a spus Paul Hembery, directorul Pirelli Motorsport.

Cei mai buni timpi ai zilei in functie de compozitie
Hard Medium Intermediare Ploaie
1 HAM – 1m28.004 KVY – 1m28.486 N/A N/A
2 ROS – 1m28.206 HAM – 1m28.94 N/A N/A
3 MAS – 1m28.342 ROS - 1m29.094 N/A N/A

Cel mai lung parcurs cu un set de pneuri:
Hard 35 tururi Sebastian Vettel
Medium 34 tururi Nico Hulkenberg

Toate drepturile rezervate - LA TROMPETTE COMMUNICATION S.R.L.

Web Design by Dow Media | Gazduire Web by SpeedHost.ro

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram