Finalizare program de specializare în ocupația de „Agenți vânzari“ prin proiectul ”ŞANSA mea în ŢARA mea”

18 august 2014

Cursul, cu o durată de 60 de ore, a fost organizat și susținut de lectori ai S.C. 3 ART S.R.L. Baia Mare, în perioada 29.07.2014 - 07.08.2014, în municipiul Satu Mare, județul Satu Mare. Cursanții au fost selectați de experții proiectului din rândul persoanelor în căutarea unui loc de muncă, șomerilor – cei mai mulți de lungă durată– și persoanelor inactive, în urma unor sesiuni (individuale și de grup) de informare, consiliere și orientare privind cariera.

Promovabilitate de 100%

Obiectivele programului de specializare au fost: asigurarea distribuției fizice a produselor și serviciilor unei organizații; prospectarea pieței de profil, identificând principalele oportunități de vânzare; negocierea condițiilor de vânzare cu beneficiarii; crearea condițiilor de vânzare și prezentarea obiectului vânzării; monitorizarea clienților și a satisfacției acestora; asigurarea activităților de service și de merchandising.

Programul s-a desfășurat utilizând metode de predare specifice adulților: sesiuni de tip atelier de lucru – participare; discuții în cadrul unor mese rotunde; exerciții practice gândite pentru a aduce în discuții sau a sublinia elementele-cheie învățate; studii de caz din alte proiecte; materiale de referință pentru utilizare în viitor. Examenul de absolvire, ce a constat într-o probă teoretică și una practică, a avut loc în 07.08.2014, iar indicele de promovabiltiate a fost de 100%. Un număr de 27 de persoane vor primi certificate recunoscute pe piața internă a muncii și în statele Uniunii Europene.

Tot prin proiect sunt asigurate, în regim de gratuitate, servicii de mediere în vederea creșterii ratei de ocupare, dar și de asistenta și consiliere pentru inițierea unei afaceri. Serviciile vor fi furnizate la sediul beneficiarului și partenerilor, dar și prin deplasarea specialiștilor proiectului în comunele și orașele din regiunile Centru și Nord Vest. Proiectul „ŞANSA mea în ŢARA mea” are ca scop combaterea șomajului și creșterea ratei de ocupare pe piața muncii din cele două regiuni. A demarat în data de 1 aprilie 2014, are o perioadă de implementare de 18 luni și un buget total de 5.632.100 lei. Este cofinanțat din Fondul Social European, prin Programul Operațional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013 „Investește în oameni!”, Axa prioritară: 5 „Promovarea măsurilor active de ocupare”, Domeniul major de intervenție: 5.1. „Dezvoltarea și implementarea măsurilor active de ocupare”.

Toate drepturile rezervate - LA TROMPETTE COMMUNICATION S.R.L.

Web Design by Dow Media | Gazduire Web by SpeedHost.ro

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram