COMUNICAT DE PRESA privind evenimentul de lansare a proiectului “CALIFICAREA SI RECALIFICAREA RESURSELOR UMANE IN MEDIUL RURAL – CERES”

22 iulie 2014

Axa prioritara: 5 „Promovarea masurilor active de ocupare”
Domeniul major de interventie: 5.2 „Promovarea sustenabilitatii pe termen lung a zonelor rurale in ceea ce priveste dezvoltarea resurselor umane si ocuparea fortei de munca”
Titlul proiectului: „Calificarea si recalificarea resurselor umane in mediul rural-CERES”
Numarul de identificare al contractului: POSDRU/135/5.2/S/129357
22.07.2014

COMUNICAT DE PRESA
privind evenimentul de lansare a proiectului
“CALIFICAREA SI RECALIFICAREA RESURSELOR UMANE IN MEDIUL RURAL – CERES”

S.C. Technical Training S.R.L., lanseaza astazi, 22 iulie 2014, proiectul strategic „Calificarea si recalificarea resurselor umane in mediul rural-CERES”, finantat din Fondul Social European (FSE) in cadrul Programului Operational Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007 - 2013 (POSDRU), Axa 5 „Promovarea masurilor active de ocupare”, Domeniul major de interventie: 5.2 „Promovarea sustenabilitatii pe termen lung a zonelor rurale in ceea ce priveste dezvoltarea resurselor umane si ocuparea fortei de munca”.

Proiectul este derulat de S.C. Technical Training S.R.L. si are ca obiectiv cresterea sanselor de integrare durabila pe piata muncii a unui numar de 900 de persoane neocupate din mediul rural, fiind implementat in parteneriat cu Asociatia Intercomunitara de Dezvoltare Alba Iulia si TECHNIKI EKPEDEFTIKI S.A. din Grecia si avand o durata de 18 de luni, un buget total de 11.835.760,25 lei si o contributie proprie de 5% din valoarea proiectului.

Beneficiile pentru persoanele aflate in cautarea unui loc de munca din grupul tinta al proiectului constau in imbunatatirea competentelor personale si profesionale, in dezvoltarea abilitatilor de identificare a unui loc de munca, in oportunitatea mai ridicata de ocupare a unui loc de munca, in acordarea de subventii si de premii si in participarea la transferal de know-how si bune practici.
Pentru atingerea acestui obiectiv, dar si al celor specifice care vizeaza 900 persoane neocupate din mediul rural din Regiunile de Dezvoltare Bucuresti-Ilfov, Nord-Est si Centru (respectiv, dezvoltarea capacitatii de administrare a carierei profesionale, dobandirea unor competente si calificari relevante pentru piata muncii de catre persoane neocupate cu nivel educational redus si mediu (ISCED 1 si 2), manifestarea unui comportament activ de cautare a unui loc de munca, dezvoltarea competetelor profesionale necesare implementarii unui management al resurselor umane eficient), membrii grupului tinta vor participa la activitati de orientare si consiliere profesionala, la programe de formare, dar si la activitati de mediere specific pentru facilitarea intrarii pe piata socio-economica.
Concret, prin activitatile de orientare si consiliere profesionala, persoanele din grupul tinta vor dobandi cunostinte si deprinderi necesare pentru a-si gestiona propria cariera profesionala si a se integra durabil pe piata muncii, vor beneficia de un portofoliu continand CV-ul si scrisoarea de prezentare, vor avea cunostintele necesare adaptarii acestora si prezentarii la interviuri de angajare.
Prin participarea la la programele de formare profesionala, persoanele din grupul tinta vor dobandi fie competentele specifice unor calificari de nivel 1 si 2 solicitate atat pe piata locala, cat si pe piata nationala, fie competente antreprenoriale necesare pentru a-si creste sansele de ocupare ca persoana care desfasoara o activitate independenta.
De asemenea, prin participarea la activitatile de mediere se vor dobandi deprinderi de identificare a potentialilor angajatori, de contactare a acestora pentru stabilirea unor interviuri si de trimitere de CV-uri. Experienta dobandita in timpul proiectului si interactiunea cu ceilalti membrii ai grupului si cu angajatorii, vor facilita intelegerea faptului ca sansele de ocupare a unui loc de munca cresc odata cu implicarea in activitati de cautare a acestuia.
Implementarea unui astfel de proiect strategic la nivel national va conduce la diminuarea ratei somajului in zonele de implementare a proiectului, si implicit la cresterea ratei de ocupare, avand in vedere faptul ca problema somajului nu este numai o problema care trebuie gestionata de Serviciul Public de Ocupare din Romania, ci de intreaga comunitate.

Persoana de contact: Dan Cruceanu, Director General S.C. Technical Training S.R.L.
Detalii de contact: Telefon 0728.921.481, E-mail: [email protected]

Toate drepturile rezervate - LA TROMPETTE COMMUNICATION S.R.L.

Web Design by Dow Media | Gazduire Web by SpeedHost.ro

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram