China si Coreea de Sud au semnat un acord de Import si de Co Productie

8 iulie 2014

Acordul a fost semnat de catre Cai Fuchao din China, director al Administrației de Stat de Radio Film și Televiziune (SARFT), și ministrul Coreea de Sud a culturii Yoon Rin-Ryong în urma unei vizite de două zile în Coreea de Sud de către președintele Chinei Xi Jinping.

Acordul urmează un memorandum de înțelegere semnat de cele două țări în luna iunie a anului trecut. Dar acesta poate cădea scurt de un tratat de co-producție pe scară largă, care China și Coreea de Sud pe care le au cu alte țări.

În schimb, noul pact pare să se concentreze asupra a permite filme sud-coreene pentru a evita sistemul de cote de import din China.

China are abordări cote gratuite similare la filme din Hong Kong și Taiwan, în timp ce impunerea unei limite de 34 de alte filme străine pe an, care sunt permise de distribuție de repartizare a veniturilor în China, iar alte 30-40 de filme străine pe an, care pot fi eliberate în China după distribuitori plăti o taxă fixă ​​pentru drepturi.

China operează, de asemenea, propriile sale, mai multe definiții a ceea ce constituie o co-producție. Acestea se bazează pe numărul de și procentul de timp dată a ecranului pentru actorii chinezi, tir locații, și dreptul de proprietate asupra dreptului de autor al filmului.

Coreea de Sud nu are limite cu privire la numărul de importuri de film, dar nu încă funcționează o versiune redusă a regimului de "Cotele Screen", în conformitate cu care operatorii de teatru sunt necesare pentru a demonstra filme locale, pentru un minim de 93 de zile pe an. În practica curentă, regimul are relevanță mai puțin de filme din Coreea de Sud sunt extrem de populare în piața lor de origine și să se bucure mai mult de 50% din vânzările de bilete. Filme din China reprezintă de obicei, mai puțin de 1% din box-office din Coreea de Sud.

Toate drepturile rezervate - LA TROMPETTE COMMUNICATION S.R.L.

Web Design by Dow Media | Gazduire Web by SpeedHost.ro

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram