Campioana Spaniei Atletico de Madrid pune bazele unei academii de fotbal în România în parteneriat cu Regal Sport Club București

26 iunie 2014

Regal Sport Club București și Atletico de Madrid au semnat un contract de colaborare, pentru o perioadă de 4 ani, cu scopul de a înființa și opera la București, în condiții de exclusivitate, Academia de Fotbal Atletico de Madrid.
La ceremonia de semnare au participat Enrique Cerezo, Președintele Clubului Atletico de Madrid, Emilio Guttierez, Director General al clubului spaniol, German Robles, Director General al Fundației Atletico de Madrid, Claudiu Florică, Director General Regal Sport Club Bucureşti şi Mihai Badea, Preşedinte al Regal Sport Club Bucureşti.
Academia de fotbal Atletico de Madrid de la București este primul proiect european de acest fel al clubului madrilen și se înscrie într-o strategie mai largă de expansiune internațională în vederea promovării metodelor de formare a fotbaliştilor, precum și a valorilor fotbalului spaniol. Atletico de Madrid va pune la dispoziția academiei nou înființate la București metodologia proprie de formare a tinerilor fotbaliști și va numi un Coordonator General cu rolul de a superviza activitatea academiei. Începând cu sezonul 2014-2015, echipele Regal Sport Club București vor participa la competițiile municipale și naționale sub numele Atletico de Madrid.
« Iniţiativa reprezintă o şansă extraordinară pentru generaţia de mâine a fotbalului românesc de a se forma într-un sistem de pregătire şi recrutare pentru înalta performanţă de nivel european. Speranţele fotbalului românesc vor avea oportunitatea de a-şi valorifica şi dezvolta abilităţile sportive, sub o supervizare de maximă exigenţă. De asemenea, tinerii fotbalişti vor intra în contact, prin accesul la cultura şi educaţia sportivă a uneia dintre cele mai celebre şcoli de fotbal din Europa, cu valorile umane, spiritul competitiv şi de fair-play caracteristice fotbalului iberic. » a declarat Claudiu Florică, Director General al Regal Sport Club Bucureşti.
« Academia de fotbal Atletico de Madrid este prima şcoală deschisă de clubul nostru în Europa. Am ales România pentru că există o comunitate românească puternică în Spania şi pentru că suntem legaţi sufleteşte de Bucureşti, unde am câştigat UEFA Europa League în 2012» a declarat Enrique Cerezo, Președintele Clubului Atletico de Madrid.
În baza contractului de colaborare, Atletico de Madrid va avea dreptul de preempțiune pentru selectarea oricăruia dintre jucătorii Regal Sport Club București, pentru a fi transferați la clubul Atletico de Madrid sau prin intermediul lor la alte echipe din campionatul Spaniei.

Despre Atletico de Madrid
În urmă cu 111 ani, pe 26 aprilie 1903, la inițiativa unor studenți ambițioși, a luat naștere Club Atletico de Madrid, sub îndrumarea primului președinte de club Enrique Allende. "Vicente Calderon" este stadionul echipei Atletico de Madrid, care are o capacitate de aproximativ 55.000 de locuri, motiv pentru care în anul 2016 clubul se pregătește să-și schimbe "locuința", astfel că suporterii vor putea participa în număr mult mai mare la meciurile favoriților, "Estadio La Peineta" fiind viitorul stadion al madrilenilor, care va găzdui până la 70.000 de suporteri. Este de notorietate faptul că Atletico de Madrid este unul dintre cele mai mari cluburi din lume raportat la numărul de suporteri abonați la meciurile echipei, acesta ajungând chiar și la peste 65.000 de abonamente anuale. Atletico Madrid a fost de zece ori campioană în Primera Division (actuala Campioană a Spaniei !) și de 10 ori a câștigat Cupa Spaniei (Copa del Rey), după care au urmat victoriile din Cupa Cupelor în anul 1962, Cupa Intercontinentală în anul 1974, Europa League în 2010 și 2012, ajungând și în finala UEFA Champions League în 2014. Una dintre victoriile însemnate ale clubului, a fost câștigarea finalei UEFA Europa League în fața celor de la Athletic Club Bilbao, partida care s-a disputat la București, pe Arena Națională în 2012 și pe care spaniolii de la Atletico au câștigat-o cu scorul de 3-0.

Toate drepturile rezervate - LA TROMPETTE COMMUNICATION S.R.L.

Web Design by Dow Media | Gazduire Web by SpeedHost.ro

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram