Proiect strategic pentru integrarea pe piața muncii a persoanelor de etnie roma din Regiunile Sud Muntenia și Sud Vest Oltenia

17 iunie 2014

17 iunie 2014

Proiect strategic pentru integrarea pe piața muncii a persoanelor de etnie roma din Regiunile Sud Muntenia și Sud-Vest Oltenia
Asociaţia pentru Dezvoltare şi Promovare Socio-Economică CATALACTICA-filiala Teleorman a organizat luni, 16 iunie la Alexandria conferința de lansare a proiectului cu titlul „Competent pe piața muncii!”, ID POSDRU/165/6.2/S/140866 implementat în parteneriat cu Asociația pentru Dezvoltare Integrată Slatina, județul Olt.
Proiectul care se derulează în regiunile Sud Muntenia și Sud Vest Oltenia în perioada aprilie 2014 - octombrie 2015 își propune facilitarea integrării persoanelor de etnie roma pe piața muncii prin informarea și consilierea unui număr de 882 de persoane din care 774 vor beneficia de programe de calificare/recalificare.

Obiectivele specifice ale proiectului sunt:

1. Îmbunatătirea capacităților și abilităților în identificarea și ocuparea unui loc de muncă a 882 de persoane de etnie roma, din care 450 de femei prin furnizarea de servicii de informare și consiliere profesională si asistență în căutarea unui loc de muncă.
2. Dezvoltarea competențelor și calificărilor, adaptate atât pieței muncii, cât și nevoilor grupului țintă prin furnizarea de programe de formare pentru 774 de persoane roma (din care minim 620 vor fi certificați).
La conferință au participat reprezentanți ai liderului de proiect, ai partenerului, reprezentanți ai autorităților locale și societății civile.
Proiectul este cofinanţat din Fondul Social European prin Programului Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013, Axa prioritară: 6 „ Promovarea incluziunii sociale”, Domeniul major de intervenţie: 6.2 „ Îmbunătăţirea accesului şi a participării grupurilor vulnerabile pe piaţa muncii ”

Pentru informații suplimentare vă rugăm să ne contactați la:
Anton Nicoleta Andreia, manager proiect
Tel./fax: +40247/311726,
Mobil: 0751/156 055
E-mail: [email protected] sau [email protected]

Toate drepturile rezervate - LA TROMPETTE COMMUNICATION S.R.L.

Web Design by Dow Media | Gazduire Web by SpeedHost.ro

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram