Marele Premiu al Chinei calificari

21 aprilie 2014

Shanghai, 19 aprilie 2014 –Pentru a treia oara, in primele patru curse din 2014, calificarile s-au desfasurat pe ploaie. Pilotii din top 10 au folosit pneurile Pirelli Cinturato Verde intermediare in lupta pentru o pozitie cat mai buna pe grila de start. Aceasta este si singura compozitie ramasa neschimbata in comparatie cu anul trecut.

Ploaia a marcat toata ziua de sambata, pilotii folosind ultima sesiune de antrenamente libere pentru a seta masina pentru aceste conditii. Tinand cont ca nu sunt permise modificari de set-up, majoritatea pilotilor au facut un compromis in calificari in cazul in care duminica nu va ploua. Sansele de ploaie sunt in proportie de 50%.

Majoritatea pilotilor au folosit ambele compozitii, intermediare si de ploaie, nivelul de uzura fiind unul mic la temperaturi ambientale care nu au depasit 16 grade Celsius pe tot parcursul zilei.

“Performanta pneurilor intermediare, care disperseaza aproximativ 25 litri de apa pe secunda la viteza de top, a fost demonstrata de pilotul echipei Williams Valetteri Bottas, care a atins 316 km/h pe linia dreapta. Calificarile s-au desfasurat in conditii dificile, pe un circuit foarte solicitant pentru pneuri, dar uzura a fost una foarte mica: practic inexistenta la pneurile spate si foarte usoara la pneurile pe fata, in functie de setarile fiecarei echipe”, a spus Paul Hembery, directorul Pirelli Motorsport.

PREZICATORUL MISTERIOS DE LA PIRELLI

Cu calificari desfasurate pe ploaie, dar cu doar 50% sanse de ploaie duminica, strategia trebuie sa fie una in care sa poti reactiona foarte repede. Daca nu va ploua, teoretic, cea mai rapida strategie pentru cursa de 56 de tururi este: start pe soft, schimb pe soft in turul 14 si apoi pe medium in turul 28.

O strategie alternativa cu doua opriri ar putea fi: start pe soft, schimb pe medium in turul 12 si apoi tot pe medium in turul 34.

CEI MAI BUNI TIMPI IN FP3:

Ricciardo 1m53.958s Intermediare noi
Massa 1m54.492s Intermediare noi
Grosjean 1m54.514s Intermediare folosite

TOP 10:

Toate drepturile rezervate - LA TROMPETTE COMMUNICATION S.R.L.

Web Design by Dow Media | Gazduire Web by SpeedHost.ro

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram