Marele Premiu al Malaeziei cursa

31 martie 2014

Sepang, 30 martie 2014 –Marele Premiu al Malaeziei, una dintre cele mai dificile curse pentru pneuri din cauza temperaturilor ridicate si a suprafetei foarte abrazive, a confirmat reducerea granularii si rezistenta marita a pneurilor Pirelli. Fenomenul de blistering nu a fost semnalat, chiar daca temperatura asfaltului a depasit 46 grade Celsius, iar granularea a fost in limite normale. In final, 15 piloti au terminat etapa a doua a sezonului programata pe circuitul de la Sepang.

Pneurile P Zero Orange (hard)si P Zero Alb(medium) au fost nominalizate pentru cursa, dar cu o diferenta de peste o secunda intre cele doua compozitii strategia a facut diferenta in conditii reale de cursa.

Clasati pe primele doua locuri, Lewis Hamilton si Nico Rosberg (care au obtinut prima dubla pentru Mercedes din 1955 in Marele Premiu al Italiei) au avut aceeasi strategie cu trei opriri: inceput pe medium, schimb de inca doua ori pe medium si apoi pe hard pentru ultimele cinci, respectiv sase tururi.

Nico Hulkenberg (Force India), pe cinci, a fost cel mai bine clasat pilot care a optat pentru doua opriri. Germanul a parcurs ultima parte a cursei cu pneurile de compozitie hard si a reusit sa pastreze acelasi ritm cu pilotii care evoluau cu pneurile medii, mai rapide.

“A fost o cursa dificila, cu temperaturi de 46 grade Celsius la start si cu cea mai abraziva suprafata din calendar. In ciuda acestor factori, pneurile au avut o performanta echilibrata, ceea ce a dus la o lupta stransa. Fenomenul de blistering nu a fost remarcat, iar granularea a fost in cote normale. Tinand cont de degradarea termica, o strategie cu trei opriri este in concordanta cu ceea ce s-a cerut de la Pirelli”, a spus Paul Hembery, directorul Pirelli Motorsport.

Cei mai buni timpi ai zilei in functie de compozitie
Medium Hard Intermediare De ploaie
1 ALO – 1.44.165s HAM – 1.43.066s N/A N/A
2 HAM – 1.44.329s ROS – 1.43.960s N/A N/A
3 VET – 1.44.779s VET – 1.44.289s N/A N/A

Cel mai lung parcurs cu un set de pneuri:
Medium 21 tururi D Kvyat / K Raikkonen
Hard 24 tururi K Kobayashi
Intermediare N/A N/A
De ploaie N/A N/A

Toate drepturile rezervate - LA TROMPETTE COMMUNICATION S.R.L.

Web Design by Dow Media | Gazduire Web by SpeedHost.ro

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram