Romania nu mai scapa de rable

11 februarie 2014

Noul an nu a venit cu informatii tocmai placute si imbucuratoare despre cel ce tocmai a trecut, oferind o imagine inca dezastruoasa despre parcul auto din tara noastra. Site-urile auto (evz) au lansat recent stiri referitoare la rapoartele privind ponderea rablelor in totalul masinilor inmatriculate in Romania.

Astfel, anul trecut, la nivelul intregii tari, aproximativ 1,9 milioane de masini aveau o vechime intre 6 si 10 ani si aproximativ 1,4 milioane intre 11 si 15 ani. Un numar apropiat, circa 1,1 milioane de masini sunt mai vechi de 20 ani, conform informatiilor prezentate, reprezentand cam 1/5 din totalul masinilor din Romania.

Aceste cifre vin ca o lovitura data programului Rabla, care a dus la innoirea doar partiala a parcului auto national. \\\"Rabla a ajutat piaţa, dar a venit cu bâlbe şi amânări, care au afectat decizia de cumpărare\\\", a declarat Nicolae Sorescu, şefului grupului Radacini. Programul a ajuns la ultima editie, si ar trebui demarat inca din luna februarie respectand termene clare, precizeaza acesta.

Impedimentul major in reinnoirea parcului auto din Romania este in continuare achizitia masinilor mai vechi de 10 ani din strainatate, de unde si esecul relativ al programului Rabla. Noutatile auto din 2013 aduc cifre care ilustreaza perfect situatia acestui aspect.

Toate drepturile rezervate - LA TROMPETTE COMMUNICATION S.R.L.

Web Design by Dow Media | Gazduire Web by SpeedHost.ro

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram