Romania prezenta la BETT Show 2014 cu un nou proiect educational de succes

30 ianuarie 2014

Investeste in oameni!
FONDUL SOCIAL EUROPEAN
Programul Operational Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007 – 2013
Axa prioritara 1: „Educatia si formarea profesionala in sprijinul cresterii economice si dezvoltarii societatii bazate pe cunoastere”
Domeniul major de interventie 1.3. „Dezvoltarea resurselor umane din educatie si formare profesionala” Codul proiectului: POSDRU/87/1.3/S/62665
Titlul proiectului: Formarea continua a cadrelor didactice pentru utilizarea resurselor informatice moderne in predarea eficienta a limbii engleze si evaluarea la nivel european a competentelor lingvistice

Cel mai mare eveniment din lume dedicat tehnologiei in educatie, BETT Show 2014, desfasurat in perioada 22-25 ianuarie 2014, s-a bucurat de prezenta a peste 700 de expozanti. Printre acestia s-a numarat si echipa romana care a implementat proiectul „Formarea continua a cadrelor didactice pentru utilizarea resurselor informatice moderne in predarea eficienta a limbii engleze si evaluarea la nivel european a competentelor lingvistice” ID 62665. Scopul participarii a fost de diseminare a rezultatelor proiectului si pe plan international, acesta inregistrand un real succes in Romania prin impactul major in sistemul de invatamant.

Proiectul este cofinantat din Fondul Social European prin Programul Operational Sectorial pentru Dezvoltarea Resurselor Umane 2007 – 2013 „Investeste in oameni” si a fost implementat de Ministerul Educatiei Nationale in parteneriat cu SIVECO Romania.

Proiectul se adreseaza cadrelor didactice din mediul preuniversitar care predau limba engleza si promoveaza ideea inovatiei prin introducerea tehnologiei informatiei si a comunicatiilor (TIC) la clasa si a metodelor pedagogice moderne de predare si evaluare a cunostintelor.

Prezenta standului romanesc la aceasta expozitie a fost apreciata de numerosi vizitatori care i-au calcat pragul. Acestia au fost cuceriti de metodele inovative in materie de tehnnologie si tehnici de predare a limbii engleze la clasa, promovate in cadrul proiectului. Delegatia romana a fost bucuroasa sa le prezinte acestora beneficiile utilizarii instrumentelor software specializate in predarea limbii engleze in contextul tendintei globale de dinamizare a procesului educational formal. De asemenea, expertii internationali in educatie din randul vizitatorilor au beneficiat de mijloace de informare suplimentare precum brosuri si filme de prezentare ale proiectului.

In cadrul proiectului, profesorii de limba engleza au beneficiat de un program de formare destinat initierii in utilizarea instrumentelor TIC la clasa si metodologiilor inovative de predare aliniate standardelor europene in domeniul predarii si evaluarii cunostintelor de limba engleza.

Solutia furnizata in cadrul proiectului a constat intr-un portal educational si lectii digitizate atat pentru cursul destinat dobandirii competentelor informatice cat si pentru cursul stiintific, de specialitate, bazat pe noile metodologii de predare. Portalul educational a pus la dispozitie aplicatii informatice destinate crearii de instrumente de evaluare a competentelor lingvistice precum si un forum care a favorizat crearea unei retele informatice colaborative intre profesori.

Cu ajutorul solutiilor software specializate, profesorii invata cum sa predea eficient si apoi sa evalueze in mod standardizat, sprjinind cursantii sa devina autonomi si sa dobandeasca, la randul lor, competentele cheie necesare in noua societate bazata pe cunoastere.

“Proiectul POSDRU ID 62665 a promovat integrarea si folosirea tehnologiilor moderne in predarea limbii engleze. Profesorii au fost provocati sa–si regandeasca strategia de predare utilizand o gama larga de activitati si resurse care au legatura cu noile tehnologii menite sa creeze un cadru colaborativ si interactiv la clasa. Elevii devin, la randul lor, prin activitatile independente de invatare, autorii unor materiale-suport care pot fi folosite pentru imbunatatirea competentelor lingvistice si a competentelor digitale”, a declarat Inspectorul General MEN, Anca-Mariana Pegulescu, membru al delegatiei romane la Londra.

BETT Show 2014 a dovedit inca o data ca sprijina ideea unei comunitati internationale a educatiei in care specialisti de pretutindeni se dovedesc a fi surse de inspiratie unii pentru ceilalti in drumul spre o educatie moderna si eficienta.

Pentru mai multe informatii va invitam sa accesati portalul proiectului.

Toate drepturile rezervate - LA TROMPETTE COMMUNICATION S.R.L.

Web Design by Dow Media | Gazduire Web by SpeedHost.ro

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram