Grupul Sigura 10 ani de inovație în domeniul siguranței la incendiu

4 decembrie 2013

Pe o piață marcată, în ultimii ani, de emergența unor produse slab calitative și a unor înlocuitori ieftini pentru soluții consacrate, Grupul Sigura reușește să își păstreze poziția în topul jucătorilor din industria siguranței la incendiu din România, bazându-se pe parteneri reputați la nivel mondial și pe inovații tehnologice.
Grupul Sigura a evoluat constant, ajungând să aibă în perioada de dezvoltare 40 de angajați, o cifră de afaceri de 6 milioane de Euro si o cotă de piață de 20%.
În 2003, anul în care se înființează firma Sigura, exista nevoia pe piața din România a unei companii care să poată oferi soluții integrate în domeniul securității la incendiu, bazate pe cele mai moderne tehnologii și personalizate în funcție de nevoile clienților.
Dezvoltarea grupului Sigura este una rapidă: firmei Sigura Total Fire & Building Engineering i se adaugă în anul 2005, firma Sigura Prometeu & Consult pentru partea de consultanță de specialitate și cursuri de formare pentru specialiștii în domeniu, urmată în anul 2006 de firma Sigura Instal pentru partea de montaj și, în anul 2008, de firma Sigura Protect pentru lucrări de aplicare a materialelor de protecție la incendiu.

Soluții tehnice complexe: inovare și implementarea unor sisteme în premieră europeană
Grupul de firme Sigura a fost mereu preocupat de inovare și soluții tehnice perfomante, tocmai de aceea are în portofoliu o serie de premiere la nivel național și european. În anul 2010, Grupul Sigura, împreună cu Tyco Fire Suppression and Building Products, leader mondial în domeniu și partener VIP al Grupului Sigura pentru piața din România, a lansat în premieră europeană sistemul WaterMist pentru protecție în caz de incendiu. Inovația noului sistem constă în utilizarea apei la presiune joasă, sub formă de ceață, obținându-se astfel o economie de apă cu 50-80 % față de sistemele de sprinklere.
Portofoliul companiei a evoluat în funcție de nevoile clienților. Dacă în primii ani de la înființarea companiei, clienții erau interesați de soluții punctuale, cerând oferte pentru sisteme de detecție și alarmare la incediu sau sisteme de stingere cu apa, nevoile clienților și complexitatea proiectelor s-au dezvoltat, ajungând să vorbim despre sisteme integrate, cu mai multe componente din managementul securității la incendiu.
În prezent, domeniul siguranței la foc a evoluat într-atât, încât vorbim despre ”clădiri inteligente bazate pe tehnologie”, incluzând și soluții de securitate la incendiu. Aceste soluții tehnologice se adaptează în timp real la condițiile variabile ale mediului ambiant, rezolvând, în mod normal, cerințele exploatarii curente ale cladirii și , numai în caz de incendiu, și pe cele ale protejării acesteia de efectele incendiului. Dintre aceste sisteme fac parte sistemele termospumante pentru protecția structurilor (metal și lemn) și a cablurilor electrice, cât și compartimentarile “virtuale” prin cortine, a declarat Horia Mihai Nicolescu, președintele Grupului Sigura.
Grupul Sigura are în portofoliul său curent aceste soluții și le-a pus în aplicare în proiectele unora dintre cei mai importanți clienți corporate din România.
Sigura reprezinta unul dintre cele mai importante nume pe piata romaneasca de securitate la incendiu. Proiectele realizate (...) au demonstrat profesionalismul și experiența Sigura în ceea ce privește managementul securității la incendiu, a declarat Cristina Niță, coordonator marketing 3M România, companie cu un portofoliu diversificat ce include și zona de siguranță și securitate.

Pentru zona de supermarketuri, compania a oferit soluții pentru Kaufland, Carrefour, Real, Auchan, Praktiker, Cora, Mega Image,Hornbach iar pentru sediile bancare, soluțiile Sigura au fost aplicate la Alpha, City Bank, Unicredit Tiriac, Banca Transilvania, Garanti Bank,Raiffeisen, Piraeus.
Deasemenea, compania a oferit soluții unor companii transnationale importante, cum ar fi Coca Cola, Emerson,Vodafone, Cosmote, Renault-Dacia, Michelin.
Sigura are în portofoliu și proiecte externe, pe piețele din Maroc, Bulgaria, Abu Dhabi, Yemen, Mauritania sau Republica Moldova.

Toate drepturile rezervate - LA TROMPETTE COMMUNICATION S.R.L.

Web Design by Dow Media | Gazduire Web by SpeedHost.ro

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram