Voxeljet creaza primul printer 3D continuu pentru uz industrial

1 noiembrie 2013

Prezentarea studiului conceptual a fost extrem de de bine primita asa încât producatorul a decis implementarea rapida a noului proiect. Modelul VoxelJet VXC800 reprezinta deci o nouă generație de mașini care permite construcția 3D neintrerupta prin realizarea simultana a ambelor procese – atat constructia modelului (printarea 3D) cat si preluarea acestuia din platforma de printare.

Noul salt tehnologic a devenit posibil datorită unui nou design patentat, ce implica un transportor cu bandă orizontală care controlează printarea straturilor 3D. Straturile sunt construite la intrarea pe banda transportoare, în timp ce la iesire are loc preluarea modelului 3D finit. Componenta finalizata poate fi pur si simplu scoasa pe partea din spate a sistemului.
Voxeljet Printer 3D pmma

Voxeljet Printer 3D pmma

Utilizand acest sistem de constructie 3D, lungimea matritelor ce pot fi realizate este practic nelimitată neexistand restricții în ceea ce privește lungimea benzii transportoare. Lățimea și înălțimea volumului de printare sunt de 850 x 500 mm. Printerul 3D Volxeljet VXC800 utilizeaza un cap de printare de 600dpi permitand printarea unor straturi cu grosimea de la 150 microni la 400 microni.

Tehnologia de printare utilizata de Voxeljet este AM (Aditive Manufacturing), si consta in aplicarea de straturi fine de material ce vor fi ulterior imprimate cu un lichid care activeaza liantul in materialul de constructie (printare), legand intre ele particulele de material.

Printerul utilizeaza nisipul sau pudra cu proprietati plastice (cunoscut sub numele de PMMA) drept material de constructie, fiind utilizat in domenii industriale cum ar fi industria de turnatorie, industria auto, navala sau aerospatiala.

Voxeljet este lider in productia de echipamente de prototipare rapida dedicate aplicatiilor industriale de mari dimensiuni, precum si in productia de modele 3D. Echipamentele fabricate de VoxelJet sunt ideale pentru aplicatii in siderurgie, industria de automobile, design industrial, arhitectura, medicina dar si pentru centrele de cercetare. Datorita tehnologiei de printare si a materialelor utilizate, solutiile VoxelJet ofera importante avantaje privind costurile si timpul de productie in raport cu tehnologiile clasice.

Toate drepturile rezervate - LA TROMPETTE COMMUNICATION S.R.L.

Web Design by Dow Media | Gazduire Web by SpeedHost.ro

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram