MARELE PREMIU AL INDIEI 2013 – CURSA VETTEL ALEGE STRATEGIA CORECTA SI DEVINE CAMPION MONDIAL

28 octombrie 2013
Autor:
dowmedia08

Primii 10 piloti clasati pe grila au avut strategii diferite, sase dintre ei – inclusiv ocupantul pole-ului Vettel – pornind pe pneuri soft iar patru pe medii. Pilotul Red Bull, Mark Webber a fost cel mai bine clasat dintre pilotii care au pornit pe medii, fiind al patrulea: cea mai buna pozitie de calificare obtinuta pana acum de un pilot care a reusit cel mai bun timp pe compozitia cea mai dura dintre cele doua nominalizate.

Prima sesiune de opriri la boxe a inceput la finalul primului tur cu pilotul Force India, Paul di Resta si cel de la Toro Rosso, Jean-Eric Vergne schimband de pe soft pe medii. Vettel a facut aceeasi manevra la finalul turului secund, in momentul cand se afla la conducere, revenind ceva mai in spate si oferindu-i conducerea pilotului Ferrari, Felipe Massa – care devenea a doilea pilot, in afara de Vettel care conducea in Marele Premiu al Indiei.

Massa a intrat la boxe in turul opt, oferindu-i conducerea cursei lui Webber. Australianul a oprint in turul 28 pentru a schimba de pe medium pe soft. Moment in care Vettel a preluat din nou sefia cursei. Ultima oprire a lui Vettel s-a produs in turul 31, el schimband tot pe medii, urmat un tur mai tarziu de coechipierul sau – care a ales de asemenea pneurile de compozitie medium pentru ultimul schimb, inainte de a abandona in turul 39 cu probleme mecanice.

„Cu o diferenta notabila de timp intre cele doua compozitii, strategia a fost pe primul plan in Marele Premiu al Indiei, o cursa plina de suspans si actiune. Am vazut diferite abordari, pe toata grila, care a fost impartita intre pilotii care au pornit pe soft si cei pe medii. Am vazut de asemenea multe echipe care au avut strategii diferite pentru propriile masini, in ideea de a acoperi orice posibilitate. Prima oprire foarte rapida a lui Vettel a facut ca el sa poata depasi rivalii directi care aveau aceeasi strategie, dar Webber a putut sa castige pozitii ramanand mai mult pe pista: ceea ce practic a demonstrat ca strategii diferite pot functiona foarte bine. Oricum, am fost dezamagiti sa vedem echipe care au utilizat unele compozitii mai mult decat le-am recomandat. Cele mai multe dintre gandurile noastre se indreapta insa spre Sebastian Vettel si Red Bull pentru care au obtinut titlurile de campioni pentru a patra oara: o dovada in plus a capacitatii lor de a performa in fiecare domeniu pe parcursul anului, inclusiv abilitatea lor de a utiliza pneurile si strategia in propriul avantaj.””, a spus Paul Hembery, directorul Pirelli Motorsport.

CEL MAI BUN TIMP AL ZILEI IN FUNCTIE DE COMPOZITIE:

Soft Medium Intermediare Ploaie
1 SUT – 1.28.419 RAI – 1.27.679 N/A N/A
2 GUT – 1.28.682 VET – 1.28.116 N/A N/A
3 BOT – 1.28.928 PER – 1.28.503 N/A N/A

CELE MAI MULTE TURURI PARCURSE CU ACELASI SET DE PNEURI IN CURSA

Soft 19 Sutil
Medium 51 Raikkonen
Intermediare N/A N/A
De ploaie N/A N/A

Toate drepturile rezervate - LA TROMPETTE COMMUNICATION S.R.L.

Web Design by Dow Media | Gazduire Web by SpeedHost.ro

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram