MARELE PREMIU AL JAPONIEI 2013 – ANTRENAMENTE LIBERE VETTEL ESTE CEL MAI RAPID FOLOSIND PNEURILE DE COMPOZITIE MEDIE P

14 octombrie 2013
Autor:
dowmedia08

Pilotul Mercedes, Lewis Hamilton a fost cel mai rapid in sesiunea de dimineata utilizand pneurile de compozitie hard, P Zero Orange, realizand timpul de 1m:34,157s, dar in cea de-a doua sesiune Vettel a realizat timpul de referinta al zilei 1m:33,852s. Pilotul in varsta de 26 de ani a realizat acest timp la jumatatea sesiunii, in timp ce coechipierul sau, Mark Webber a fost al doilea cel mai rapid, utilizand de asemenea pneurile de compozitie medie.

Ambele sesiuni s-au derulat pe o vreme frumoasa, calda si uscata cu temperaturi ambientale situate in jurul a 30 de grade Celsius.

CE SPUNE DIRECTORUL PIRELLI MOTORSPORT:

Paul Hembery: „Ne bucuram intotdeauna cand venim in Japonia: atmosfera este electrizanta iar entuziasmul generat aici de Formula 1 este incredibil. Am avut doua sesiuni pline de antrenamente libere, echipele acumuland multe date referitor la viteza relativa a pneurilor utilizate mai mult de un tur si comportamentul general al acestora. Anul trecut am avut aici o strategie cu doua opriri, iar acum vedem ca suntem si acum in tinta noastra de doua, trei opriri. Suzuka este un circuit abraziv iar pneurile sunt subiectul unor solicitari uriase in virajele rapide precum 130R si Spoon. Dar nu va fi nicio surpriza, daca la fel ca in 2011 strategia castigatoare va fi cu trei opriri la boxe. Ne asteptam la temperaturi mai scazute in timpul cursei, ceea ce va reduce degradarea termica a pneurilor, unele echipe putand merge pe o strategie cu doar doua opriri. Din datele culese pana acum diferenta de timp pe tur intre cele doua compozitii este de 0,5s.

CEL MAI RAPIDE PNEURI ALE ZILEI:

Antrenamente libere 1:
1.Hamilton 1m34.157s Hard uzat
2.Rosberg 1m34.487s Hard uzat
3.Vettel 1m34.768s Hard uzat

Antrenamente libere 2:
1.Vettel 1m33.852s Medium noi
2.Webber 1m34.020s Medium noi
3.Rosberg 1m34.114s Medium noi

DATE STATISTICE:

Medium Hard Intermediare Ploaie
Km parcursi * 1.608 4.436 NA NA
Seturi folosite ** 19 43 NA NA
Cel mai mare numar de tururi ** 23 28 NA NA

* Numarul total de km parcursi in cele doua sesiuni de antrenamentele libere de toti pilotii.
** Per compozitie, toti pilotii.

FIE CA FORTA SA FIE CU TINE:

Forta G maxima pe franare (forta longitudinala): Virajul 16 @ - 4.55 g
Forta G maxima pe viraje (forta laterala): Virajul 1 @ 5.00 g

Toate drepturile rezervate - LA TROMPETTE COMMUNICATION S.R.L.

Web Design by Dow Media | Gazduire Web by SpeedHost.ro

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram