Proiectul european “CultTour” organizeaza sâmbata 5 octombrie 2013 la Avrig a doua parte a dezbaterii quot;Identitate prin cultura quot;

4 octombrie 2013
Autor:
dowmedia08

Ora 14:00 – Conferinta de presa, Sala Orangerie, Reşedinţa de vară Samuel von Brukenthal din Avrig.

Dezbaterea are loc în cadrul evenimentului cultural anual "Toamna Baroc la Avrig", aflat la ediţia a 5-a. Această dezbatere publică se adresează publicului larg, comunităţii locale, regionale şi naţionale şi are ca principal obiectiv comunicarea evoluţiei proiectului şi a rezultatelor obţinute în cadrul acestuia până la acest moment. Primăria Avrig va prezenta realizările şi principalele concluzii derivate din calitatea sa de lider al proiectului transnaţional CultTour dedicat valorizării siturilor culturale şi peisagistice din Europa.

Invitaţi: partenerii români ai proiectului, Complexul Naţional Muzeal Astra Sibiu, Fundaţia Samuel von Brukenthal Sibiu, reprezentanţi ai autorităţilor publice locale şi regionale, agenţi economici, colaboratori ai proiectului.
Prima parte a dezbaterii "CultTour-identitate prin cultură" a avut loc in luna februarie 2013 şi a prezentat actorilor de pe piaţa industriei turismului, dar şi publicului larg reprezentat de comunitatea locală şi regională) dezvoltarea strategiilor în domeniul turistic, cadrul legislativ, conceptul de turism sustenabil, căile de obţinere a unor produse turistice sustenabile în siturile-pilot ale proiectului care sunt|: Reşedinţa Samuel von Brukenthal din Avrig, Regiunea Apuglia din Italia, Alexandropoulis din Grecia şi Veliko Tarnovo din Bulgaria, roadmap-ul proiectului, precum şi impactul acestora asupra dezvoltării siturilor-pilot, cu accent principal pe sit-ul pilot Avrig.
„CultTour reprezintă, prin viziune şi creativitate, un model de valorificare a patrimoniului naţional şi de integrare a acestuia în peisajul european, implementat cu succes în România. Este remarcabil că acest proiect transeuropean este condus de o instituţie a României, prin Primăria Avrig, ceea ce reprezintă o premieră absolută în coordonarea fondurilor europene, precum şi un exemplu de coordonare exemplară a partenerilor europeni în proiect”, a declarat Arnold Klingeis, primarul oraşului Avrig.

Detalii despre proiectul „CultTour”:
„CultTour - Patrimoniu cultural ca punct de interes major in dezvoltarea turismului sustenabil”, este un proiect cultural european transnaţional destinat reabilitării şi punerii în valoare a grădinilor şi spaţiilor verzi ca piloni în dezvoltarea turismului sustenabil. CultTour a fost aprobat în conformitate cu Programul de Cooperare Transnaţională al Uniunii Europene pentru Europa de Est (SEE).
Primaria Avrig este Partener Lider al proiectului care reuneşte 9 parteneri din 6 state-membre UE, si anume:
• Complexul Muzeal National Astra Sibiu, Romania
• Fundatia samuel von Brukenthal, Sibiu, Romania
• Universitatea pentru Stiinte Aplicate din Krems, Austria
• Universitatea Tehnica din Berlin, Germania
• Universitatea de Stiinte Agricole, Viena, Austria
• Municipalitatea Alexandroupolis, Grecia
• Municipalitatea Apuglia, Italia
• Municipalitatea Veliko Tarnovo, Bulgaria

CultTour vizează elaborarea unui studiu de fezabilitate care are scopul de a implementa strategii de reabilitare şi valorizare a grădinilor culturale şi siturilor de patrimoniu tip open space. La nivel operativ, programul vizează definirea unei metodologii şi a instrumentelor comune de viitoare strategii de conservare a patrimoniului cultural şi peisagistic în siturile-pilot câştigătoare ale proiectului: oraşul Avrig (România), Veliko-Tarnovo (Bulgaria), Bari (Italia) şi Alexandropolos (Grecia).

Toate drepturile rezervate - LA TROMPETTE COMMUNICATION S.R.L.

Web Design by Dow Media | Gazduire Web by SpeedHost.ro

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram