Carbon Solutions Global Ltd devine partener al CBEEX ului

17 septembrie 2013

CBEEX a decis sa implice expertii straini, datorita cunostintelor si experientei lor acumulate in Europa, considerand ca le vor fi de un real ajutor in lansarea unui sistem de comercializare a emisiilor din tarile est asiatice. Dintre toate companiile europene, de renume, active pe piata de carbon, CSG a fost ales din doua motive. Pe de o parte datorita standardului ridicat al retelei internationale de experti, iar pe de alta parte datorita capitalului chinez, cu ajutorul caruia se va putea trece cu usurinta peste barierele culturale si comunicationale, care s-au dovedit a fi de netrecut, pana acum, pentru intreprinderile europene.
In conformitate cu acordul semnat in Beijing, CSG va contribui la demersurile a trei directii principale:
Prin servicii de consultanta, va contribui la lansarea si dezvoltarea sistemului de tranzactionare CBEEX apeland la cunostintele si experienta acumulate in legatura cu EU ETS;
Prin introducerea sistemelor de management al carbonului in invatamantul general, va sprijini eforturile de sustenabilitate ale corporatiilor din Beijing care sunt solicitate sub incidenta legii pentru a participa la ETS;
Prin transferul de tehnologie si cunostinte, ei se vor asigura ca inovatiile de mediu din Europa sunt implementate in China, pentru a o ajuta sa isi indeplineasca obiectivele in vederea reducerii emisiilor.
Pe parcursul negocierilor, partile implicate au discutat despre posibilitatiile de solutionare a dificultatilor de pe piata CDM, metodologiile disponibile pentru a converti creditele CER in credite CCER si mecanismele care sa permita ca aceste proiecte sa fie integrate in sistemele locale ETS.
„Topicul discutiilor noastre cu d-l Dewen, care nu a fost niciodata un secret, ce implica preocuparea primordiala a Chinei de a mentine cresterea economica si de a ramane competitiva, a fost foarte clar inca de la inceput” a declarat dr. Csaba Forgassy, liderul echipei de experti al CSG. „Prin urmare, obiectivul fundamental al progamului pilot initial ETS este acela de a crea un cadru de reglementare si un mecanism de crestere ca si prioritate, permitand Chinei, in acelasi timp, sa isi realizeze planul ambitios de reducere a emisiilor cu 40%. CBEEX, piata de capital, din China, pe care se vor tranzactiona emisiile, va juca un rol important in configurarea sistemului. De asemenea, sunt foarte deschisi pentru studierea conceptului pe care noi l-am propus”, a conchis Forgassy.
La discutiile din Beijing au participat Directorul CBEEX , d-l Mei Dewen, liderul expertilor din CSG, d-l Csaba Forgassy, d-l Peter Gaspar, CEO-ul CSG-ului si d-l Qu Lei, managerul grupului CSG.

Relatii pentru presa: Ms. Hajnalka Jeschek
Carbon Solutions Global Ltd.
[email protected]
+36 20 256 6117

Toate drepturile rezervate - LA TROMPETTE COMMUNICATION S.R.L.

Web Design by Dow Media | Gazduire Web by SpeedHost.ro

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram