MARELE PREMIU AL UNGARIEI 2013 – CALIFICARI DOUA SAU TREI OPRIRI PREVAZUTE IN MARELE PREMIU AL UNGARIEI

29 iulie 2013
Autor:
dowmedia08

Sambata a fost si mai cald decat vineri, temperatura ambientala ajungand la 35 grade Celsius. Pneurile de compozitie soft, mai rapide cu peste o secunda decat ele P Zero Alb medium tyres, de asemnea nominalizate pentru Marele Premiu al Ungariei, au fost folosite in toate sesiunile de calificare. Unii piloti au folosit si pneurile de compozitie medium la inceputul Q1, prima sesiune de calificare. Nico Rosberg a fost cel mai rapid pilot din aceasta sesiune cu pneuri soft.

In Q2 s-au folosit numai pneuri soft, Rosberg fiind din nou cel mai rapid urmat de Lewis Hamilton, colegul sau de echipa.

Majoritatea celor 10 piloti care au ajuns in Q3 au folosit pneuri soft. Totusi, Sergio Perez de la McLaren a ales o alta strategie si a folosit pneurile de compozitie medium.

In ultima sesiune de antrenamente libere cel mai rapid a fost Romain Grosjea cu pneurile soft. Francezul a fost printre cei mai rapizi si cu pneuri medium, doar Hamilton – de trei ori castigator in Ungaria – fiind mai rapid cu acelasi tip de pneuri.

CE SPUNE DIRECTORUL PIRELLI MOTORSPORT:

Paul Hembery:„A fost o sesiune interesanta care s-a desfasurat la temperaturi foarte ridicate. In Q3 temperatura asfaltului a scazut putin ceea ce a avut un impact asupra performantelor pilotilor din top 10. Cu o diferenta de peste o secunda si jumatate intre compozitiile medium si soft a fost foarte clar ca pneurile mai moi vor fi folosite pentru a obtine o pozitie buna pe grila, iar cele medium vor fi pneurile principale in cursa. In calificari toti pilotii si-au menajat pneurile pentru a avea un set nou de pneuri soft in Q3. Combinatia nominalizata pentru cursa va face ca duminica sa avem parte de o cursa interesanta si cred ca vom vedea o strategie cu doua sau trei opriri. Sunt sigur ca si cei care vor pleca cu pneuri medium vor avea o sansa buna pentru castiga pozitii importante in clasament dupa prima oprire la boxe a celor cu pneuri soft. Statistic aici depasirile sunt mai greu de facut decat la Monaco. Uzura si degradarea au fost controlabile pana acum, dar tinand cont ca maine se anunta temperaturi si mai mari un management bun al pneurilor si o strategie flexibila vor da cele mai bune rezultate.”

PREZICATORUL MISTERIOS DE LA PIRELLI:

Doua sau trei opriri sunt posibile in cursa de duminica de 70 de tururi. Start pe medium este aproape la fel de rapid ca startul pe soft. Pentru a strategie cu doua opriri se poate pleca cu soft, apoi schimb pe medium in turul 14 si schimb tot pe medium in turul 42.

O strategie cu trei opriri poate incepe cu soft, apoi tot soft in turul 13, medium in turul 26 si tot medium in turul 48
.
Pentru cei care pleaca cu medium cea mai buna optiune este sa schimbe tot pe medium in turul 28 si apoi soft in turul 56.

CEL MAI RAPIDE PNEURI ALE ZILEI:

Antrenamente libere 3:
1. Grosjean 1m20.730s Soft noi
2. Alonso 1m20.898s Soft noi
3. Perez 1m21.052s Soft noi

Toate drepturile rezervate - LA TROMPETTE COMMUNICATION S.R.L.

Web Design by Dow Media | Gazduire Web by SpeedHost.ro

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram