Începe Școala de Vara Neurodiab 2013

17 iulie 2013
Autor:
dowmedia08

Ajunsă la a treia ediție, Școala de Vară Neurodiab este organizată științific de Societatea de Neuropatie Diabetică și reunește speakeri de renume din țara noastră, care vor aduce în atenția tinerilor specialiști neuropatia diabetică și piciorul diabetic în practica clinică, precum și neuropatia diabetică în relație cu sistemul nervos central. De asemenea, în cadrul Școlii de Vară Neurodiab, Societatea de Neuropatie va acorda și premiul Neurodiab, care constă în participarea gratuită la Congresul Asociației Europene pentru Studiul Diabetului (EASD) 2013.
În prima zi a lucrărilor științifice, prof.dr. Doina Catrinoiu (șef Centrul de Diabet, Nutriție și Boli Metabolice Constanța) va aborda subiectul diabetului zaharat și al complicațiilor sale cronice, urmând ca prof.dr. Gabriela Radulian (șef secție la Institutul Național de Diabet, Nutriție și Boli Metabolice ”Prof.dr. Nicolae Paulescu”) să vorbească despre tratamentul neuropatiei diabetice, iar dr. Bogdan Florea (director științific Societatea de Neuropatie Diabetică) să aducă în atenție dignosticul acestei afecțiuni.
Prof.dr. Dafin Mureșanu, președintele Societății de Neurologie din România, va prezenta participanților neuropatia diabetică și sistemul nervos central. În aceeași zi, conf.dr. Irina Brumboiu și prof.dr. Ioan Bocșan vor expune la nivel teoretic și practic utilizarea metaanalizei în studiul neuropatiei diabetice, precum și folosirea metodei de analiză a deciziei în tratamentul acestei complicații a diabetului zaharat. Ziua va fi încheiată de o serie de prezentări de caz, urmând ca cele mai interesante trei prezentări să fie premiate de comitetul științific al Școlii de Vară Neurodiab 2013.
A doua zi a Școlii de Vară Neurodiab 2013 debutează cu ”Neuropatia diabetică: factor de risc major pentru ulcerații și amputații ale membrelor inferioare”, temă abordată de conf.dr. Ioan Andrei Vereșiu, președintele Federației Române de Diabet, Nutriție și Boli Metabolice. Rolul diabetologului în echipa multidisciplinară de îngrijire a piciorului diabetic va fi evidențiat de șef lucrări dr. Raluca Popescu (UMF ”Gr.T.Popa” Iași), pe când rolul chirurgului va fi scos în evidență de dr. Paula Pavel (Spitalul Clinic Județean de Urgențe Cluj).
Osteoartropatia diabetică Charcot este tema discutată de șef lucrări dr. Eduard Catrina (UMF ”Carol Davila” București), pe când dr. Julieta Cristescu (membru fondator Societatea de Neuropatie Diabetică) va susține workshop-ul ”Diagnosticul neuropatiei diabetice în practica medicală. Screening-ul neuropatiei diabetice”. Ziua va fi încheiată de Dorin Dancu, partener Inspires, care va susține o prezentare deosebită despre cele mai eficiente modalități de comunicare în cadrul unei organizații.
Școala de Vară Neurodiab 2013 susține pregătirea tinerilor specialiști implicați în managementul neuropatiei diabetice și este creditată cu puncte EMC.
Societatea de Neuropatie Diabetică îşi propune ca prin activităţile sale să dezvolte programe prin care să ofere acoperire adecvată, grijă şi tratament persoanelor cu neuropatie diabetică și să crească gradul de conştientizare referitor la această afecţiune în rândul populației. De asemenea, un alt obiectiv al societăţii este acela de a încuraja găsirea de resurse pentru cercetări în domeniu, înţelegerea cauzelor neuropatiei diabetice și dezvoltarea de terapii cât mai eficiente.
Organizator științific: Societatea de Neuropatie Diabetică
PR&Comunicare: Sănătatea Press Group

Toate drepturile rezervate - LA TROMPETTE COMMUNICATION S.R.L.

Web Design by Dow Media | Gazduire Web by SpeedHost.ro

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram