Fieldeye – Noul sistem de informaţii agricole din Austria

12 iulie 2013

Fieldeye este un sistem de informaţii agricole, care captează periodic fotografii de înaltă rezoluţie, înfăţişând terenul agricol, pe care le încărcă automat, fără utilizarea de personal adiţional, pe o platformă de internet personalizată, permiţând astfel o calitate constantă şi controlul randamentului în sectorul agricol.

Fie că este vorba despre progresul seminţelor în sine ori despre efectul îngrăşămintelor sau al pesticidelor şi despre progresul creşterii pe terenurile agricole, fie că o boală sau o infestare parazitară ameninţă deja rentabilitatea în agricultură, sistemul inovator de informaţii agricole Fieldeye garantează controlul de zi cu zi al dezvoltării plantelor şi fructelor. Imagini de înaltă rezoluţie, date referitoare la temperatură şi precipitaţii pot fi vizualizate zilnic şi analizate de-a lungul timpului, fără resurse umane suplimentare. Prin combinarea inteligentă a multor ani de experienţă şi a celor mai recente tehnologii, Dr. Felix Rudolph a introdus pe piaţă acest produs revoluţionar.

Dr. Rudolph, cum s-a ajuns la dezvoltarea sistemului de informaţii agricole Fieldeye?

De peste 20 de ani sunt specialist în sectorul agricol internaţional lucrând ca şi consultant pentru o varietate de companii producătoare de seminţe agricole şi îngrăşăminte. Supravegherea de specialitate a testelor efectuate pe teren pentru companiile producătoare de seminţe din diferite regiuni ale Europei, m-a făcut să mă confrunt în mod repetat cu sarcina de a furniza cele mai recente informaţii despre procesul de creştere şi despre rezultatul ulterior. Până acum trebuia să trimitem oameni pe terenurile agricole din întreaga Europă pentru a prelua şi transmite datele meteorologice colectate şi imaginile cu dezvoltarea plantelor. Asocierea acestor două sarcini m-a convins să investesc în dezvoltarea sistemului Fieldeye.

Cum funcţionează Fieldeye?

Fieldeye poate fi utilizat în toate zonele cu acoperire GSM-GPRS (2G) sau GSM-UMTS
(3G). Dispozitivele sunt instalate cu o ancoră în locurile relevante ale exploataţiei agricole şi sunt independente faţă de orice sursă de alimentare, precum şi de orice alte infrastructuri. După fixarea unităţii de măsură cu o ancoră şi stabilirea intervalului de înregistrare, Fieldeye este deja pe deplin operaţional. Funcţiile sistemului Fieldeye se stabilesc în funcţie de stadiul de dezvoltare dorit al sistemului de informaţii agricole. Cea mai avansată clasă de produse poate stoca chiar şi analize de combatere a dăunătorilor şi poate defini numărul maxim de paraziţi. Echiparea instrumentului cu un detector de mişcare poate acoperi şi alte domenii de aplicare a sistemului de informaţii meteorologice cu aparat de fotografiat pentru urmărirea evoluţiei plantelor. O versiune specială a interfeţei pentru companiile producătoare de seminţe şi îngrăşăminte integrează logo-urile, categoriile de produse şi denumirile produselor.

Toate drepturile rezervate - LA TROMPETTE COMMUNICATION S.R.L.

Web Design by Dow Media | Gazduire Web by SpeedHost.ro

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram