Peste 1200 de participanti la Congresul SRATI 2013

23 mai 2013

In perioada 15 - 19 mai, a avut loc cel de-al 39-lea Congres al Societatii Romane de Anestezie si Terapie Intensiva - SRATI 2013, eveniment la care au fost prezenti peste 1200 de participanti si care s-a desfasurat in paralel cu inca 4 manifestari stiintifice:

Al 7-lea Congres Romano - Francez de Anestezie si Terapie Intensiva
Al 5-lea Simpozion Romano - Israelian de Actualitati in Anestezie si Terapie Intensiva
Al 12-lea Congres al Asistentilor de Anestezie si Terapie Intensiva
Al 11-lea Congres al Societatii Romane de Sepsis

In cadrul Congresului au fost sustinute:
33 de sesiuni de conferinte si sesiuni tematice
18 cursuri pentru pregatirea celor care urmeaza sa se prezinte la proba scrisa a Examenului pentru obtinerea diplomei Europene de Anestezie si Terapie Intensiva (EDAIC)
5 workshop-uri
3 sesiuni de comunicari orale si 3 de e-Postere
3 sesiuni de comunicari pentru asistenti medicali
1 curs de anestezie inhalatorie
7 simpozioane ale firmelor medicale
Reamintim ca SRATI este o societate care, in ultimul timp, s-a afirmat prin proiecte majore in sistemul de sanatate romanesc, o societate care a creat o lege proprie, in baza careia a creat un program national de finantare a cazurilor critice din sectiile ATI. Programul este destinat finantarii suplimentare celei existente in prezent si presupune achizitionarea de medicamente, materiale sanitare si reactivi, materiale care lipsesc din sectiile ATI si a caror lipsa pune in pericol vietile pacientilor. “Este un moment istoric pentru ca va schimba semnificativ conditiile de ingrijire si conditiile de lucru din sectiile ATI. Este un program de importanta majora care, prin completarea sistemului de urgenta prespitalicesc, care functioneaza excelent avand o finantare proprie, se creeaza conditiile unui management adecvat al marilor urgente, de la faza prespital pana la externare”, a declarat Presedintele SRATI si Presedintele Congresului SRATI 2013, Domnul Prof. Dr. Dorel Sandesc.
In contextul in care in ultimii 3 ani Ministerul Sanatatii a fost un partener de dialog constructiv pentru specialitatea ATI din Romania, un moment deosebit in cadrul Congresului SRATI 2013 a fost reprezentat de participarea Ministrului Sanatatii - Eugen Nicolaescu, a Secretarului de Stat in Ministerul Sanatatii - Dr. Raed Arafat si a Consilierului Primului-Ministru - Dr. Vasile Cepoi, care au fost distinsi cu Medalia de Onoare S.R.A.T.I. pentru sustinerea si sprijinul acordat dezvoltarii specialitatii ATI.
“SRATI este cea mai puternica specialitate medicala, este cea mai bine organizata, este cea care a stiut foarte clar ce obiective sa-si stabilesca, cum sa le urmareasca, sa le atinga si sa monitorizeze intregul proces. Dovada ca indiferent cine a fost la conducerea Ministerului Sanatatii, nu a avut incotro, a trebuit sa tina cont de o realitate care a impus o noua decizie. Este intr-adevar un moment important si anume programul de finantare pe care il introducem din acest an, care, dupa cum stiti, este aprobat, urmand doar sa-i dam startul. Acest program nu este neaparat pentru medicii specialisti ATI, este pentru fiecare cetatean care ajunge in sectia ATI.”, a declarat Ministrul Sanatatii, Domnul Eugen Nicolaescu.
De asemenea, a fost distins cu Medalia de Onoare S.R.A.T.I., Primul-Ministru - Victor Ponta, care, desi nu a fost prezent, a transmis un mesaj participantilor prezenti la Ceremonia de Deschidere Oficiala a Congresului SRATI 2013, mesaj transmis de Dr. Vasile Cepoi.
“Prin activitatea desfasurata, Societatea Romana de Anestezie si Terapie Intensiva s-a afirmat in mod deosebit in cadrul comunitatii stiintifice si profesionale internationale, unde se bucura in prezent de o recunoastere fara precedent. Implicarea societatii in implementarea politicilor de sanatate ale guvernului este o realitate. Reglementarea pe baze moderne a organizarii si functionarii specialitatii ATI in Romania, adoptarea oficiala a examenului EDAIC si, in mod special, programul de finantare a cazurilor critice din sectiile ATI, initiat de Presedintele SRATI, Prof. Dr. Dorel Sandesc si aprobat de Guvernul Romaniei, vor contribui, cu certitudine, la cresterea calitatii actului medical in principalele spitale din Romania.”, a declarat Primul-Ministru, Domnul Victor Ponta.
La Congresul SRATI 2013 au participat 51 de lectori straini, reprezentand 13 tari, alaturi de 49 de lectori romani. In paralel cu lucrarile stiintifice s-a desfasurat expozitia medicala specializata ATImedica unde au expus 52 de firme de produse si servicii din domeniul medical, ceea ce a permis participantilor sa se informeze direct asupra celor mai recente inovatii aparute in zona echipamentelor, aparaturii si instrumentelor de anestezie si terapie intensiva.

Contact presa: Andreea Grigoroscuta, [email protected], 0722 329 183

Toate drepturile rezervate - LA TROMPETTE COMMUNICATION S.R.L.

Web Design by Dow Media | Gazduire Web by SpeedHost.ro

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram